Google+'ta yeni sorun

Google+'ta yeni sorun

Google+'ta yeni sorun

Google'ın ana firması Alphabet, veri sızıntısı yaşayan Google+'ı Ağustos 2019'da kapatmayı planlıyordu. Ancak yeni keşfedilen bir kritik sorun, bu kapanma tarihinin daha da erkene alınmasına yol açtı.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Google'ın duyurusuna göre üçüncü parti uygulamalar, kısa bir süre için 52,5 milyon kullanıcının verilerine ulaşabildi. Firmanın açıklaması, "üçüncü partiler sistemlerimizi ele geçirmemiştir ve farkında olmadan altı gündür bu erişimi sağlayan geliştiricilerin, bunun farkında olduğuna veya açığı kötüye kullandığına dair bir kanıtımız yok," şeklinde devam etti.

Güvenlik açığının dışa vurduğu veriler finansal bilgiler içermese de, kullanıcının adı, eposta adresi, işi, fotoğrafları, yaşı ve fazlasını içeriyordu. Kullanıcı, profilini özel olarak ayarlamış olsa bile bu bilgilere erişmek mümkün olabiliyordu. Buna karşın Google, parola gibi kritik bilgilerin etkilenmediğini söylüyor.

Bu sızıntı sonucunda Google+'ın kapatılması, Ağustos'tan Nisan'a çekildi. Tüm Google+ API'ları önümüzdeki 90 gün içinde kapatılacak ve böylece veriye üçüncü parti erişim sonlandırılmış olacak.

Önceki HaberDünyanın İlk Endüstri Mühendisliği Hackaton'u!  
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER