GTA V davasında karar verildi

GTA V davasında karar verildi

GTA V davasında karar verildi

Lindsey Lohan'ın Grand Theft Auto davası sona erdi. New York Temyiz Mahkemesi tarafından alınan karara göre Grand Theft Auto V'te kullanılan "modern" kadın karakter Lohan olarak tanımlanabilir değil. Karar, 2014 yılında açılan dava hakkında alt mahkemenin aldığı kararı destekliyor. Bu davada aktris, Rockstar Games ana firması Take-Two Interactive'i, bir benzerini oyunda izinsiz bir şekilde kullanarak kişisel mahremiyetini ihlal etmek ile suçlamıştı.

Bahsi geçen GTA V karakteri Lacey Jones kendisini "aktris ve şarkıcı" ve "bir neslin sesi" olarak tanımlıyor. Oyun içerisindeki görevlerden birinde karakter ara bir sokakta paparazziden saklanırken kaçmak için oyunculardan yardım istiyor.

Karakterin oyun içi görüntüleri ile Lohan'ın pek çok benzer fotoğrafı olsa da, mahkemenin 6-0 oylaması ile aldığı karara göre Jones karakteri "jenerik ... yirmili yaşlarda, tanımlayıcı herhangi bir fiziksel özelliği olmayan bir kadın" olarak görülüyor.

Karar, bilgisayar ile üretilen görüntülerin yasal olarak "portre" sayılabileceğini ancak bahsi geçen görüntülerin Lohan portreleri olmadığını belirtiyor...

Önceki HaberBüyük Ekranlı Tablet Arayanlara: reeder M10 Plus Sonraki HaberFacebook'u Sarsan Şirket İçi Not!
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER