Güneş önünden "TIE Fighter" geçti

Milletlerarası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) gökyüzünde bir fotoğrafını tutmak epeyce kuvvet.

Güneş önünden

Milletlerarası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) gökyüzünde bir fotoğrafını tutmak epeyce kuvvet. Güneş'in önünden geçerken etkileyici bir fotoğrafını yakalamak ise çok daha büyük bir galibiyet. Bu yüzden de NASA fotoğrafçısı Joel Kowsky'nin büyük bir tebriği yargı ettiği rahatlıkla söylenebilir.

NASA, 24 Haziran tarihinde UUİ Güneş'in önünden "adeta saniyede 5 aks" (hemen hemen saniyede 8 kilometre) şipşak geçerken görüntülendiği altı karenin birleştirilmesi ile oluşan büyüleyici bir görseli yayınladı. Ayrıca NASA, 10 fotoğraftan oluşan geçişin kısa bir videosunu da yayınladı.

Bu görüntüyü ortaya çıkarmak, kabiliyet, donanım ve zamanlanın birleşimini gerektiriyor. Her ne değin istasyonun silueti Star Wars'dan (Yıldız Savaşları) bir TIE savaşçısına (TIE Fighter) benziyor olsa da, yanlarında görülen çıkıntılar doğrusu büyük UUİ güneş paneli düzenleri.

UUİ, yörüngedeki unsurların bir araya geldiği bir noktadan fazla daha fazlasını temsil ediyor. İstasyonda şu anda iki Rus kozmonot ve üç NASA astronotu bulunuyor. NASA mürettebatının içinde SpaceX Crew Dragon ile astronotların öncelikle taşındığı görevde yer alarak Mayıs ayının sonlarında istasyona ulaşan astronotlar Bob Behnken ve Doug Hurley de yer alıyor.

Uzay istasyonunu kameranız ya da çıplak gözle kendiniz görmek istiyorsanız, NASA'nın Spot the Station (İstasyonu Bul) sitesine bakabilir ve üzerinizden geçeceği süre bildirim olmak için aza olabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER