Güvenli parola nasıl oluşturulur?

Güvenli parola nasıl oluşturulur?

Güvenli parola nasıl oluşturulur?

Güçlü bir parola nasıl oluşturulur? Her site ve online hizmet için farklı parolalar oluşturmak oldukça zahmetli bir iş. Bunu kolaylaştırmak için geliştirilmiş bazı araçlar bulunuyor, örneğin Google Chrome'un dahili şifre hatırlama sistemi çok kullanışlı bir araç. Ancak bazen bu araçlar da yeterli olmuyor çünkü parolamızı aklımızdan yazmamız gereken durumlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin bir oyun konsolu, akıllı televizyon, yabancı veya halka açık bir cihaz ile karşılaştığınızda kopyala-yapıştır yapmak veya parola saklama hizmetlerinden faydalanmak çok zor olabiliyor.

LastPass ve 1Password, parola üretmek konusunda çok detaylı ve kullanışlı seçenekler sunuyor. İki markanın da masaüstü ve mobil uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde tamamen rastgele harf ve karakterlerden oluşan parolalar oluşturabilirsiniz. Ama isterseniz daha akılda kalıcı ve yazılması kolay parolalar da üretmeniz mümkün. Bu hizmetlerin mobil uygulamaları sayesinde harici cihazların da parolalarına kolayca erişebilirsiniz. Yine de tamamen zihninizi kullanarak oluşturabileceğiniz basit ama etkili parolalar sayesinde yüksek güvenliğe erişebilirsiniz.

Her hizmetin parolasını marka isminden hatırlayacağınız bir şekilde oluşturabilirsiniz. Örneğin Google için marka ismindeki harfleri sayılara çevirebilirsiniz, "g00g13" gibi. Ya da bazı harfleri özel karakterlere çevirebilirsiniz, örneğin Spotify için "$potify" gibi. Daha fazla güvenlik için bu parolaların başlarına ve sonlarına sabit karakter ve sayılar da ekleyebilirsiniz: Örneğin Google için "#@g00g13@#", ve Spotify için "#@$potify@#" gibi.

Diğer bir teknik ise basit bir algoritma bulmak. Örneğin "Google" adındaki sesli harf sayısını tamamen keyfi bir sayı ile çarparak oluşan sonucu parola olarak kullanabilirsiniz: Örneğin 3x155(polis imdat numarası)=465 ve bu sayıyı "g00g13" şifresi ile birleştirerek uzun bir parola elde edebilirsiniz.

Önceki HaberLetgo, Şimdi de Emlak Kategorisini Açtı Sonraki HaberFacebook, Yakında Uyarı Gösterecek!
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER