'Halkın Sinirlerini Bozmayın' Sözüne İmamoğlu'ndan Yanıt: 'Sayemde İnsanların Yüzü Gülüyor'

'Halkın Sinirlerini Bozmayın' Sözüne İmamoğlu'ndan Yanıt: 'Sayemde İnsanların Yüzü Gülüyor'

'Halkın Sinirlerini Bozmayın' Sözüne İmamoğlu'ndan Yanıt: 'Sayemde İnsanların Yüzü Gülüyor'

Binali Yıldırım'ın "Türk halkının sinirlerini bozmayın" çıkışına yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Benim sayemde insanlar gülüyor. Ben İstanbulluya huzur getirdim" dedi. İmamoğlu İBB çalışanlarına yönelik mesaj da verdi. Çalışanların sosyal hakların genişletileceğini belirten İmamoğlu, en düşük maaşın 2.200 TL olacağını, kadınların 8 Mart'ta izinli olacağını ifade etti.

s-4cfcab0ccfc5b77a112d401483b3cac7c62a87 Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, hem belediye çalışanlarına mesaj verdi hem de Binali Yıldırım'ın kendisi hakkındaki açıklamalarını yanıtladı. İmamoğlu, İBB çalışanlarına yönelik mesajında şöyle dedi:“Kurumsal birisiyim. 21. yüzyılda insan kaynaklarıyla ortak çalışma kültür oluşturma konusuna inanılmaz ve derinden inanan birisiyim. Siyasi irade geçicidir, orada çalışan insanlar kalıcıdır. Biz size hükmetmeye değil, sizinle birlikte İstanbul’u yönetmeye geliyoruz. Bunu göreceksiniz İBB’de çalışan kimsenin kimliğine, giyimine kuşamına, yaşamına bakmayız. Bizim için döktüğünüz ter, performansınız, iş disiplininiz önemlidir. Performansınız o kadar önemlidir ki bizim için aynı zamanda bu sürecin bir motivasyonudur, sizin kariyeriniz için de çok önemli olacaktır.”

"Biz adamcılığa, partiye bakmayız"

s-9cc3cc2fd992fdd37d95c11ebbe7f094847772“Biz adamcılığa, partiye değil, performansınız eşittir kariyeriniz olacak..İBB insan kaynaklarında çağdaş bir süreci başlatacak. Övünmek gibi olmasın insan kaynakları master’ı yapmış biriyim. 21’inci yüzyılın en önemli unsurlarından biri insandan faydalanma, kuruma aidiyet duygusunu yükseltme. İnşallah yolumuz birkaç güne buluşacak. Buluştuğu andan itibaren memnuniyeti hissedeceksiniz. Sosyal hayatınızda, çalışma hayatınızdaki farkı hissedeceksiniz. İstanbullular sizi fark edecek, siz İstanbullulara hizmet etmekten keyif alacaksınız. Hak ettiğiniz tüm sosyal haklarınızı sizinle buluşturmaya, en düşük asgari ücreti 2 bin 200 lira yapmaya geliyoruz. Bizimle buluştuğunuzda çok mutlu olacaksınız.” İmamoğlu daha sonra bir basın toplantısı düzenledi ve Yıldırım’ın açıklamalarına yanıt verdi. Yıldırım’ın “Toplumun sinirlerini bozmayın” açıklamasına tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Keşke bu ülkenin sinirlerini bozan Anadolu Ajansı’na bir kelime söz söyleseydiniz"

s-414844c442b5b534b74130b87c518605d19b01 "Zoraki mitinge gitmek yok. Kimseyi zoraki mitinge yollamayacağız. Kadın çalışanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izin vereceğim. İBB’de asgari ücret en az 2 bin 200 lira olacak. Rakibimizin bugün konuşmasında bir cümle beni çok üzdü: “Halkımızın sinirlerini bozmayın.” Ya benim sayemde insanlar gülüyor. Ben İstanbulluya huzur getirdim. İnsanların benim sayemde yüzü gülüyor. Bu böbürlenme değil, mutluluğumun tarifi yok. Biz kimsenin sinirini bozmayız, sinirini bozanlarla mücadele ederiz. Keşke, bu ülkenin gece boyunca sinirlerini bozan Anadolu Ajansı’na bir kelime söz söyleseydiniz."

"Sen oy sayımı bitmeden 'kazandım' açıklaması yaptın"

s-d134d0455675d0568ee4ec3b34280a8f228808 "Sayın bakanlarla neden toplantılar yaparsınız?" diye soran İmamoğlu, şöyle devam etti:"Geçmişte Başbakanlık yapmış olabilirsiniz, ama bitti. Aday oldunuz bitti. Bu ülkenin sinirlerini bozmak benim işim değil. Genel başkan yardımcısı, “bu ülkenin en şaibeli seçimi” diyebiliyor. Ne acı. Biz bunu desek muhalefet dedi derler, hakkıdır, ama bir iktidarın üyesi, bütün sistemi yöneten, güvenlik tedbirlerini alan, her hususun başındaki yetkilerin sahibi olan partinin genel başkan yardımcısının bunu söylemesi kadar trajikomik bir şey olamaz. Bu kişi seçime günler kala “en güvenli seçimi yaşayacağız” diyen kişi. Ben Sayın Yıldırım’ın bu konulara dikkatini çevirmesi ve bunlara ilişin açıklama yapmasını bekliyorum.Binali Bey sonuçlar kesinleşmeden kendimi başkan ilan ettiğimi söylüyor. Yahu sen oy sayımı bitmeden ‘3 bin oy farkla kazandım’ açıklamasını yaptın. Ayıptır. Biz sabırla bekledik."

"Benim dayanağım kendi tutanaklarımız ve YSK’nın verileri"

s-27fafc9d7e9d35d4dd8fe627c507e8eaf69ba6 İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Anladığım kadarıyla Ata’mın manevi huzurunda deftere yazmış olmam. Bu kimseyi rahatsız etmesin. Benim dayanağım kendi tutanaklarımız ve YSK’nın verileridir. Kağıda dökülmesi sizin yaptıklarınızın karşılığıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu sürece mutlaka ve mutlaka katkı sunmalıdır. Türkiye’nin ekonomisinden iç huzuruna kadar önemli bir katkıdır."
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER