Hapisten çıktı; Samsung'a dönüyor

Hapisten çıktı; Samsung'a dönüyor

Hapisten çıktı; Samsung'a dönüyor

Samsung geçen sene, firmanın hem içinde hem dışında büyük etkileri olan büyük bir yolsuzluk skandalıyla sarsılmıştı. Skandal, Güney Kore'nin eski başkanı Park Geun-hye'yi indirmiş ve Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong'un rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla hapse girmesiyle sonuçlanmıştı.

Bir Seul mahkemesi, Lee'yi suçlu bulmuş ve beş sene hapse mahkum etmişti. Seul Yüksek Mahkemesi'ne temyiz başvurusu yapan Lee, bu sene Şubat ayında özgür bir adam olarak beraat etti. Hakim, skandalı siyasi güçle pasif iş birliği olarak tanımladı ve hapis cezasını askıya aldı.

Şu anda yurt dışında iş gezisinde

Lee, serbest bırakılmasının ardından pek göze çarpmamaya çalışıyordu ve hatta geçen hafta Seul'deki yıllık hissedarlar toplantısına da katılmadı. Ama buna rağmen, Yonhap News'in yazdığına göre Lee'nin önümüzdeki ay Samsung'taki görevine geri dönmesi bekleniyor. 22 Mart'ta iş gezisi için ülkeyi terk eden Lee'nin Nisan ayı içerisinde ülkesine dönmesi söz konusu.

Ülkesine döndükten sonra Lee, kaynakların söylediğine göre, hem Seul hem de Suwon ofislerinden çalışacak. Ayrıca bir süre halkın karşısına çıkmaktan kaçınıp, işlerini pek göz önüne çıkmadan yapacağı konuşuluyor...

Önceki HaberInstagram, Verilerine Erişime Sınırlama Getirdi!  
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER