'Hazırda Beklet' nasıl eklenir?

'Hazırda Beklet' nasıl eklenir?

'Hazırda Beklet' nasıl eklenir?

Windows kullanıcılara güç idaresi ve kontrolü konusunda bir çok seçenek sunuyor ama hibernation, yani hazırda bekletme modu hemen erişebileceğimiz bir yerde bulunmuyor. Uyku modu ile Hazırda Beklet modu arasında küçük bir fark var. Uyku modunda bilgisayarınız düşük enerji haline giriyor, bu da ekran, sabit disk ve çıkışlara verilen enerjiyi kesiyor. Uyku modunda tek enerji sağlanan parça RAM, yani ön bellektir.

Hibernate, yani Hazırda Beklet modu ise Uyku modu gibi her çıkışa giden enerjiyi kesiyor, ayrıca RAM'e güç sağlamayı bırakıyor. Bilgisayar RAM'de bulunan tüm bilgileri sabit diske geçici olarak saklıyor ve bilgisayarınızı tekrar açtığınızda kaldığınız yerden işinize devam edebiliyorsunuz. Bu ekstra işlem yüzünden Hazırda Beklet modu, Uyku'ya kıyasla daha yavaş bir seçenek, ancak Hazırda Beklet modu elektrik kesintilerinden etklenmiyor.

Aşağıdaki adımları izleyerek Hibernate seçeneğini kolay erişilebilir hale getirebilirsiniz:

Başlat menüsüne sağ tıklayın ve buradan 'Güç Seçenekleri'ne tıklayın. Ya da Kontrol Panelinden Güç Seçeneklerine erişebilirsiniz. Ardından 'Ek Güç Ayarları' seçeneğini seçin. "Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin" ya da "Kapağın ne yapacağını seçin" seçeneklerinden birine tıklayın. Buradan güç tuşunun veya laptop bilgisayar kapağının sistemi Hazırda Beklet moduna geçirmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca "Kapatma ayarları" başlığı altından Hibernate (hazırda beklet) seçeneğinin yanındaki kutuya tik atarsanız, başlat menünüze bu seçeneği ekleyebilirsiniz.

Artık bilgisayarınızı kış uykusuna yatırma seçeneğine Başlat menüsünden ulaşabilirsiniz.

Önceki HaberSağlık Hizmetleri 2030'a Kadar Dijitalleşecek!  
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER