HDP'li Temelli 'Kürt Seçmeni Yok Sayamazsınız' Dedi, Hürriyet 'İstanbul ve Ankara'yı HDP Yönetecek' Başlığı Attı

HDP'li Temelli 'Kürt Seçmeni Yok Sayamazsınız' Dedi, Hürriyet 'İstanbul ve Ankara'yı HDP Yönetecek' Başlığı Attı

HDP'li Temelli 'Kürt Seçmeni Yok Sayamazsınız' Dedi, Hürriyet 'İstanbul ve Ankara'yı HDP Yönetecek' Başlığı Attı

Hürriyet, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin yerel seçimlerle ilgili yaptığı bir açıklamayı haber yaptı. Temelli'nin, 'Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. Kürtleri yok sayarak siyaset yapılamaz' açıklamasının yer aldığı haber için, "HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: "İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek"" başlığı atan Hürriyet, sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çekti.

Gelen tepkiler üzerine Hürriyet, internet sitesinde"Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Sezai Temelli, Artı TV'de büyük şehirlerdeki adaylarla ilgili soru üzerine, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için 'Seçilmişse bilecek ki HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamaz' dedi.

Sezai Temelli, Artı TV'de büyük şehirlerdeki adaylarla ilgili soru üzerine, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için 'Seçilmişse bilecek ki HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamaz' dedi.Sezai Temelli, Artı TV'de büyük şehirlerdeki adaylarla ilgili soru üzerine, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için 'Seçilmişse bilecek ki HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamaz' dedi. Temelli'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:
"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz."

Hürriyet, bu açıklamayla ilgili yaptığı paylaşımda, "Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: 'İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek'" ifadesini kullandı.

s-2a48bd1a5061194e6db599b2b0ef5e73271ea1

Bu paylaşımın ardından, Hürriyet'e Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi: 'Utanın, düzeltin kendinizi. Bak isminize biz saygı duyuyoruz'

Bu paylaşımın ardından, Hürriyet'e Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi: 'Utanın, düzeltin kendinizi. Bak isminize biz saygı duyuyoruz'Bu paylaşımın ardından, Hürriyet'e Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi: 'Utanın, düzeltin kendinizi. Bak isminize biz saygı duyuyoruz'

Mansur Yavaş ise, Temelli'nin haberinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp, 'Oyun bir türlü değil, her yol mübah.' ifadelerini kullandı.

s-5d7380609be21f91f5e67545807f5aeaeb9c6c

Tepkilerin ardından gazeteden açıklama geldi: 'hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler.'

s-2949f47f940b383cdced6da20234a91f74b8c1

Hürriyet'in açıklamasına, Sezai Temelli'den tepki geldi: 'Yalan haber yapan sizsiniz, ben niye düzelteyim?'

s-5bcc94c9ce8453573d1bd5a4d5a04b236b52fbBianet'in aktardığı bilgiye göre, HDP Eş Genel Başkanı Temelli, partisinin Bağcılar'daki mitinginde gazetecilerle görüştüğü esnada, Hürriyet'in açıklamasına yanıt verdi.Temelli, şu ifadeleri kullandı:
"Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Bunlar alıştılar. Bunlar, memleketi enkaz haline getirdiler, her yeri yıktılar yaktılar. Sonra "Gelsin HDP düzeltsin"... Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz."

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER