Her hafta 5 ücretsiz maske

Koronavirüse karşı ücretsiz maske dağıtımına başlanıyor.

Her hafta 5 ücretsiz maske

Koronavirüse karşı ücretsiz maske dağıtımına başlanıyor. Başvurular online olarak yapılacak.  İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda 20-65 yaş arasındaki herkesin evine haftada 5 maskenin teslim edileceğini duyurmuştu. Maskeler, PTT kargo ile ücretsiz olarak ulaştırılacak. Peki, ücretsiz maske için başvurular nasıl yapılacak? 

     Türkiye'de koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında insanların market, pazar gibi toplu halde bulundukları alanlarda maske takmak zorunlu hale gelmişti. Alınan karar doğrultusunda PTT'nin online alışveriş sistemi ePTTAVM üzerinden ücretsiz maske dağıtılacağı açıklanmıştı. Başvuruların e-devlet kapısı üzerinden alınacağı duyuruldu. 

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

PttAVM.com internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

ÜCRETSİZ MASKELER NASIL ALINACAK

Sitede, ücretsiz maskenin nasıl alınacağı ile ilgili şu ifadeler vardı: "Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz. Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz"

BİR KİŞİNİN KAÇ MASKE ALMA HAKKI VAR?

Sitede şu ifadeler verilmişti:

Vatandaşların her hafta "1" paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

ÜCRETSİZ MASKEYİ KİMLER ALABİLECEK?

Sitede bu konuda şu bilgiler var: Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altında ki vatandaşlarımızı kapsamamaktadır. TC kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

Ayrıca 3 katlı cerrahi maske gönderileceği bilgisi veriliyor. 

MASKE TAKARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Dünya Sağlık Örgütü maske kullanımıyla ilgili şu önerilerde bulunuyor:

Maskeyi takmadan önce, elleri alkol bazlı el temizleme jeli veya sabun ve su ile temizleyin. Ağız ve burnununuzu maske ile tamamen örtün ve yüzünüzle maske arasında boşluk kalmadığından emin olun.  Maskeyi kullanırken elinizle dokunmaktan kaçının; eğer dokunursanız ellerinizi alkol bazlı el temizleme jeli veya sabun ve su ile temizleyin. Maskeyi nemlendiği zaman yenisiyle değiştirin ve tek kullanımlık maskeleri tekrar tekrar kullanmayın. Maskeyi çıkarmak için: arkadan öne doğru çıkarın (maskenin önüne dokunmayın); çıkarttıktan sonra kapalı bir çöp kutusuna atın; ellerinizi tekrar el temizleme jeli veya sabun ve suyla temizleyin.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER