'İcra Müdürlüğünden Arıyoruz' Diyerek İnsanları Dolandıran Çete, Gerçek İcra Müdürünü Bile Dolandırmış

'İcra Müdürlüğünden Arıyoruz' Diyerek İnsanları Dolandıran Çete, Gerçek İcra Müdürünü Bile Dolandırmış

'İcra Müdürlüğünden Arıyoruz' Diyerek İnsanları Dolandıran Çete, Gerçek İcra Müdürünü Bile Dolandırmış

Adana merkezli 7 ilde, kendilerini icra müdürlüğünden arıyormuş gibi tanıtıp kamu kurumlarında çalışanları 550 bin lira dolandırdıkları ileri sürülen 29 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Çete liderinin, gerçek icra müdürünü bile dolandırdığı ileri sürüldü...

Adana emniyeti, kamu çalışanlarını arayarak 'icradaki araçları ucuza sattığını' söyleyen bir çetenin olduğu bilgisine ulaştı.

s-588712e4018875fba9fced5c0753241e7a24d4İHA'nın haberine göre Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerinin 'icra müdürlüğünden' olduğunu söyleyerek aradıkları kamu personellerine icradaki araçları ucuza sattığını söyleyen bir çetenin olduğu bilgisine ulaştı.

Teknik takibin ardından, farklı illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla çete çökertildi.

s-78f0cd948d3cb631aad6e51919f6a3ce2c583cTakip sonrası, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "nitelikli dolandırıcılık’, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurup yönetmek ve bu örgüte üye olmak"suçlarından ötürü haklarında gözaltı karar verilen şüphelilerin yakalanması için düğmeye basıldı.Kamu personellerini 500 bin TL dolandırdıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için 28 Şubat’ta Adana, İzmir, Antalya, Bursa, Giresun, Hatay ve Malatya’da 58 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

'Öncelik kamu kurumlarında, bu yüzden önce sizi aradık'

s-9569cf4ef1e701d238f7c72fa3068c5bd96e6eOperasyonun ardından, çetenin kamu personellerini nasıl dolandırdığı da ortaya çıktı.Çete, farklı kurumlarda çalışan personellere farklı şekilde yaklaşmış. Polis ve askerleri aradıklarında, "Ben ilçe icra müdürü icradan satılık araç var hakime hanım önceliği kamu kurumlarına, kamu kurumları arasında da dağda, şehirde cefakarca vatan için çalışan ve gerektiğinde canını bile veren polis ve askere verilmesini istedi. Bu nedenle önce sizi aradık çok uygun 40 bin liraya bir otomobil var size indirim yapacağız, eğer kaparo yerine paranın hepsini verirseniz yüzde 6 daha indirim yapacağız" ifadelerini kullanan çete üyeleri, bu yolla polis, komiser, subay, astsubayları dolandırmış. Çete üyeleri, sağlık personellerini ise "İcra müdürlüğünden arıyoruz… İcradan otomobil satılık hakime hanım önce vatandaşa derman olan sağlık personeline vermemizi istedi" şeklinde aramış.

'Sahte icra müdürleri', gerçek icra müdürünü bile aramış: 'Hakime hanım önceliğin icra müdürlüklerine verilmesini istedi...'

s-a23eb5b2f8ad25450398b9570ef35e5ca47107Çete üyelerinin, bir icra müdürünü aradığı da ortaya çıktı. Zanlıların, bir icra müdürünü arayıp "40 bin liralık icradan satılık otomobil var. Hakime hanım önceliğin icra müdürlüklerine verilmesini istedi. Size personel indirimi yapacağız, siz de bilirsiniz ki kaparo yerine paranın tamamını verirseniz yüzde 6 daha indirim yapacağız." ifadelerini kullandığı öğrenildi.42 şüpheli gözaltına alındığı operasyonun ardından zanlılardan 13’ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geriye kalan ikisi kadın 29 zanlının ise sorgusu tamamlandı.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER