İddianame Kabul Edildi: Tüm Türkiye'yi Sarsan Palu Ailesi'nin Korkunç İfadeleri Ortaya Çıktı

İddianame Kabul Edildi: Tüm Türkiye'yi Sarsan Palu Ailesi'nin Korkunç İfadeleri Ortaya Çıktı

İddianame Kabul Edildi: Tüm Türkiye'yi Sarsan Palu Ailesi'nin Korkunç İfadeleri Ortaya Çıktı

Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla hayatımıza giren ve tüm Türkiye'nin kanını donduran Palu Ailesi'nin davası devam ederken, dava kapsamında yer alan iddianame, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 8 Nisan 2019'da gerçekleşecek olan duruşma için kabul edilen iddianamede 'kasten adam öldürme ve öldürmeye iştirak' suçlamalarından tutuklu sanıklar Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, annesi Hava Palu, kardeşleri İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

'Palu Ailesi' olarak bilinen aile, ilk olarak Müge Anlı'ya 11 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal için katılmıştı.

Müge Anlı'nın Programında Bugüne Dek Gelmiş Geçmiş Tüm Konuları Unutturacak Gizemli Palu Ailesi -

Daha sonra ailenin bazı fertleri, 'çocuğa yönelik istismar, cinayet, aile içi şiddet, yalancı 'hocalık' ve 'kasten adam öldürme' suçlamalarından gözaltına alınmıştı.

Cinayet Büro Ekipleri Harekete Geçti: Palu Ailesi Gözaltında -

İddianamelerde zanlıların ifadelerine de yer verildi.

s-3238bbe747e2c369be9f98a84e93cb72925b25Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca biri anne biri çocuk olmak üzere iki kişinin ölümüyle ilgili hazırlanan Palu Aile'sine ilişkin iddianame, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.İddianamede zanlıların da ifadeleri yer alırken, olayın baş faili Tuncer Ustael ile öldürülen Meryem'in annesi Havva Palu'nun ifadelerinin birbiriyle çeliştiği ve ifadelerde karşılıklı suçlamaların gerçekleştiği ortaya çıktı.

"Ağzından köpükler gelmeye başladı. Kontrol ettik, öldüğünü anladık."

s-733ee075b0e71908508d9121bcaa563fd27b1bHürriyet'ten Musa Kesler'in özel haberine göre, öldürülen Meryem'in annesi Havva Palu verdiği ifadede Tuncer'in Meryem'i dövmesinden sonra Meryem'in kendisini kaybettiğini ve yaşamını yitirdiğini belirtti. Havva Palu'nun ifadesi ise şöyle: “Eşim (damadı Ahmet Tahnal’ı öldürmekten) cezaevine girdikten sonra diğer damadım Tuncer bizimle ilgilenmeye başladı. O dönem evimize Tahnal ailesi tarafından zarar geleceğinden ve evin büyülü olduğundan evde kalmak istemedik. Satın aldığımız araç içerisinde yaşamaya başladık. Bu dönemde Tuncer, kızım Meryem’i bilgileri ve saklandığımız yeri Tahnal ailesine söylediğini ve onlarla iş birliği içerisinde olduğunu düşündü. Kızıma ‘cezalısın’ diyerek gün içerisinde bir kez yemek verdi. Meryem ölmeden bir gün önce de damadım Tuncer’in Meryem’i dövdüğünü hatırlıyorum. Bu son dövmesinden sonra kızım Meryem hastalandı ve kendini bilmez hale geldi. Aracın yanında otururken Meryem’den değişik sesler gelmeye başladı. Sağ tarafının üzerine doğru yere yığıldı. Ağzından köpükler gelmeye başladı. Kontrol ettik, öldüğünü anladık."

"Meryem’i dövdüğünden dolayı üzerinde darp izi çıkmasından korktu."

s-81817dda90daf99d19c763d23e27c568d3dfeeHavva Palu kızı Meryem'i defnetmek için belediyeye başvurmak istediğini fakat Tuncer Ustael'in darp izlerinin görülmesinden korktuğu için kabul etmediğini, “Meryem’in cenazesinin kaldırılması için belediyeye haber vermek istedik. Ancak Tuncer ‘gerek yok’ dedi. Meryem’i dövdüğünden dolayı üzerinde darp izi çıkmasından korktuğu için buna izin vermedi. Daha sonra İsa ile Tuncer’in yanlarında bulunan battaniyeye Meryem’i sararak gömmek için araca koyduk. Tuncer ve İsa yaklaşık bir saat sonra Meryem’i gömüp geldiler. Tuncer kızımı Tütünçiftlik sahiline gömdüklerini söyledi" sözleriyle ifade etti.

"'İçinde sübyanlar var' diyerek ispirto içirdi."

s-ddfac7c98ce41e06599d3664866a0734f6d303Havva Palu, Tuncer Ustael'in torunu Melike'nin içine sübyanların girdiğini belirttiğini ve bu yüzden Melike'ye ispirto içirdiğini de ayrıca ifadesinde belirtti.

“Tuncer’e neden kızının cenaze namazının kılınmadığını sorduğumda ‘Darp izleri çıkarsa beni sorumlu tutarlar’ dedi. Kızımın gömüldüğü yeri sonra gösterdi. Mezarı başında dua ettim. Tahnal ailesinden kaçmaya devam ettik. Adapazarı’nda Tuncer’in arkadaşının evinde 13 ay kaldık. Burada Meryem’in 6 yaşındaki kızı Melike hastalandı. Tuncer çocuğun içinde sübyanların olduğunu söyledi. İçindeki sübyanlar ölsün diye Melike’ye ispirto içirdi. Bunun üzerine Melike’nin ağzından sıvılar geldi ve öldü. Tuncer kimseye haber verilmemesini istedi. Çocuğu yıkayıp kefenleyerek Tuncer’e verdim. Arabayla gidip Melike’yi gömdüler.”

s-7fd98b558e95fd168d4bdad5295c81c2012a3fKardeşi İsa Palu'nun, Meryem Tahnal'ın cesedinin gömülmesine ilişkin verdiği ifadede ise, Meryem'in ölümünün yetkililere bildirilmesini istediklerini ancak Tuncer Ustael'in kabul etmediği yer aldı. İsa Palu verdiği ifadede, Ustael'in "Şimdi bildirirsek Meryem'in cesedinde darp izleri tespit edilir, aç bıraktığımız anlaşılır, bizi tutuklarlar, kimseye bir şey söylemeyeceğiz, gece olunca Meryem'in cesedini gömeceğiz" dediğini belirtti. Eniştesinin dediğini kabul ettiklerini söyleyen İsa Palu, Meryem Tahnal'ı gömdükleri gece, eniştesinin kız kardeşinin cansız bedenini, sahilde kazmış olduğu çukura gömdüğünü ve Tuncer cesedi gömerken kendisinin de yanında olup sadece kürekle toprak attığını belirtti.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER