İngiliz işverenlere uyarı!

İngiliz işverenlere uyarı!

İngiliz işverenlere uyarı!
İngiliz Sendikaları İşverenleri Uyardı!

İngiltere Ticaret Birliği, işverenleri "güvenlik amacı ile kullanılacak" NFC yongaları  konusunda uyardı. The Guardian'ın haberine göre; The Confederation of British Industry (CBI), şimdilik düşük pazar hacmine sahip ama hızla büyüyen implant(, vücut içerisine ve canlı dokulara yerleştirilen cansız maddeler) yongalarına karşı fazlasıyla endişeli.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Sendika sözcüsü, "Teknoloji çalışma şeklimizi değiştiriyor, bunu kabul edebiliriz. Lakin çalışanların anbean takip edilmesi çok rahatsız edici. Firmaların çalışanların haklarına odaklanmalılar; onları uzaktan kontrol etme çabalarından uzak durmalılar." ifadelerini kullandı.

İngiliz şirket BioTeq, tıbbi sınıf NFC ve RFID çiplerini satıp kuran şirketler arasında. BioTeq CEO'su Steven Northam, "150'den fazla implant çipini sattıklarını" açıkladı. Söz konusu yongaların çoğu bireysel kullanım amacı ile üretilse de, bazı önemli şirketlerde çalışan personellere kurulum yapıldığı da doğrulandı.

Yongalar, baş parmak ve işaret parmağı arasındaki bölgeye yerleştiriliyor. Çalışanlar, böylece garaj kapısı açma, şirketlere kolayca giriş yapma ve araç çalıştırma konusunda avantajlar elde ediyor. Ancak bu implantları kullanmayı kabul eden kullanıcıların, mahremiyeti de ihlal ediliyor. Kısacası yongalar, çift uçlu kılıç gibi çalışabiliyorlar. Sendikalar da bu konuda ciddi uyarılarda bulunuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER