Instagram'dan yeni önlemler

Instagram'dan yeni önlemler

Instagram'dan yeni önlemler

Facebook'un zorbalığı engellemeye yönelik yeni araçlarını tanıtmasının ardından Instagram da aynı hamleyi yaptı ve makine öğrenimi destekli yeni araçlarını ortaya çıkardı.

İşte Facebook'un son sürprizleri

Instagram, yeni önlemler kapsamında yapay zeka tarafından belirlenen fotoğrafları ve başlıkları inceleme takımına ulaştıracak. İçeriğin anti-zorbalık ilkelerini ihlal ettiği tespit edilirse, kaldırılacak. Firma, yeni araçların zorbalığa en çok maruz kalan genç yaştaki kullanıcıları korumaya yardımcı olacağını söylüyor.

Instagram'ın kurucuları Mike Krieger ve Kevin Systrom'un şirketten ayrılmasından sonra atanan Adam Mosseri, bir blog gönderisinde şunları söyledi:

"Instagram'da paylaşılan fotoğrafların büyük çoğunluğu olumlu olsa da ve insanları sevindirse de, zaman zaman hoş olmayan bir fotoğraf paylaşılabiliyor."

Instagram, canlı videolara yapılan yorumlara da bir zorbalık filtresi getirdi. Bu işlev aslında ilk olarak Mayıs'ta, ana sayfa, gezini ve profil sayfalarındaki zorbalığı ortadan kaldırmak üzere sunulmuştu.

2018101010550070372.jpgInstagram'dan Zorbalığa Yeni Çözümler!

Bu arada Instagram, yeni kamera efektiyle "nezaket dağıtmayı" da amaçlıyor. Yeni efekti kullanmak için Instagram kamerasını açıp aşağıdaki yüz simgesine dokunmanız yeterli.

Önceki HaberTürkiye'nin mobil canlı bilgi yarışması Sonraki HaberGoogle, 5 Milyar Dolarlık Cezaya İtiraz Etti
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER