Intel'in yeni işlemcileri tanıtıldı

Intel, sonunda 10'uncu cins vPro işlemci serisini duyurdu.

Intel'in yeni işlemcileri tanıtıldı

Intel, sonunda 10'uncu cins vPro işlemci serisini duyurdu. Yeni ailede ayrıca H serisi hem de U serisi modeller bulunuyor. Intel'in yeni işlemci ailesinden bazılarının Lenovo'nun yeni ThinkPad dizüstü bilgisayarları ile HP'nin Elite Dragonfly laptop'larında da yer alacağı aslında CES 2020'de duyurulmuştu. Intel kadar yapılan tanıtımla ise resmiyete kavuşmuş oldu.

Intel'in yeni vPro ailesindeki işlemci modelleri yüksek performans sunmakla beraber güvenlik yönünden de gelişmiş özellikler içeriyor. İşlemcileri yakından tanıyacak olursak, yokuş model olarak Core i9-10885H modeşini görüyoruz. Bu işlemci 2.4 GHz taban frekansa sahip ve 8 bedensel çekirdek, 16 izlek sahibi. Onu takiben ise yaygın kullanıma sahip Core i7'li modeller geliyor ki, bunlar aralarında da i7-10875H ve i7-10850H modellerini görüyoruz. Her iki işlemci de 45W TDP değerine sahipken, 2.3 GHz ve 2.7 GHz baz frekans değerlerini içeriyorlar. Mobil tarafta bulunan bu işlemcilerin dahası masaüstü bilgisayar tarafındaki karşılıkları var.

Fotoğrafın büyük hali için tıklayın.

10'uncu nesil Intel Core vPro masaüstü işlemciler'de Core i9 kategorisinde 3 yeni model yer alıyor. Tepe model i9-10900K olurken, bu işlemci 3.7 GHz taban frekans değerine sahip. Onu peşine düşüp takip eden öteki i9-10900 ve i9-10900T işlemcileri ile beraber 10 maddesel çekirdek ve 20 izlek sahibi olan bu işlemci ailesi doğrusu yüksek zor gereksinimi duyan kullanıcılara hitap ediyor. Core i9-10900 2.8 GHz taban frekans değerine sahip iken i9-10900T ise 1.9 GHz baz frekansa sahip.

Intel'in yeni vPro işlemci ailesinin özelliklerini yukarıdaki tablolarda daha detaylı olarak görebilirsiniz. Yeni aile ile beraber bilhassa emniyet konusunda hassasiyet belirten Intel, olası BIOS saldırılarını da önlediğini bahis ediyor. Şüphesiz bunu süre gösterecek.

Bu yeni cins platformdaki bazı geliştirilmiş özellikler şöyle:

3 yaşındaki bir laptopla karşılaştırıldığında tüm sistemde %40'a dek daha yüksek performans 3 yaşındaki bir laptopla karşılaştırıldığında %36'ya değin daha pozitif büro verimliliği 5 yaşındaki bir laptopla karşılaştırıldığında veriyi %44'e dek daha iyi çözümleme etme ve görüntüleme özelliği Video konferanslar için en iyi Wi-Fi teknolojisi için entegre Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) temas özelliği ile yoğun ortamlarda yaklaşık 3 kat daha hızlı Gigabit hızları ve gelişmiş performans Çabuk cevap verme özelliği, uzun batarya ömrü ve Project Athena onaylı dizüstü bilgisayarlarda derhal kalınan yerden işleme devam edebilme özelliği

Emniyet, idare ve operasyonel kararlılık için yeni 10. Cins Intel Core vPro işlemcilerdeki ilave özellikler ise şöyle:

Daha Güvenli bir Esas ve Altyapı:

Intel Teçhizat Kalkanı fena amaçlı yazılımların saldırılarını durdurmak için özellikler sunuyor. Artık, tehdit saptama özelliği ve sistem belleğinin de ötesinde detaylı koruma ile kritik yük taşıyan kaynakların korunmasına da asistan oluyor. Intel Güvenilir Miktar Zinciri daha artı gönül rahatlığı için PC bileşenlerinin izlenebilir olmasını ve orijinalliğinin denetlenmesini sağlıyor.

Çağdaş Hayat Döngüsü Yönetimi:

Intel® Faal Yönetim Teknolojisi ve and Intel® Direk Nokta Idare Asistanı, cihazların ister işletmenin tesisi içinde ister bulut ortamında olsun her yerden uzaktan yönetilebilmesini sağlayarak, işletmelerin takviye, PC bakım ve çalışanların aksilik süreleri gibi konularda keza paradan hem de zamandan tasarruf etmelerine asistan olabiliyor.

Yeni 10. Cins Intel Core vPro mobil ve masaüstü işlemcilerle çalışan PC'lerin önümüzdeki aylarda PC üreticileri kadar satışa sunulması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER