İnternete yeni standart geliyor

İnternete yeni standart geliyor

İnternete yeni standart geliyor

İnternet güvenliğimiz, durmadan devam eden malware saldırıları ve veri ihlallerinin tehdidi altında sürekli olarak risk altında. Neyse ki yakın gelecekte sörf yapmak şu an olduğundan çok daha güvenli ve hızlı olabilir. Internet Engineering Task Force geçtiğimiz hafta Transport Layer Security 1.3'ü onayladı. Bu yeni güvenlik standardı, iletişim şifrelemesinde kullanılan tekniğin temeline inerek köklü değişim ve gelişimler sağlıyor. Eğer kabaca açıklamak gerekirse, saldırganların veri geri dönüşümü yapabileceği imkan penceresi artık çok daha küçük olacak.

Başlangıç olarak, sunucu ile aranızdaki el sıkışma protokolü kısalacak, bu da şifrelemenin daha erken devreye girmesini sağlayacak. Eski şifreleme algoritma seçenekleri tamamen terk edileceği için hacker'lar eski güvenlik kırma tekniklerini kullanamayacaklar. Bu teknik ayrıca hack'lense bile elde edilen anahtar yalnızca bir kez kullanılabiliyor.

İnternet hızı da bu teknoloji sayesinde bir miktar artacak. Sunucu ve işletmeler ön ayrıntılarını, sıfır gidiş-dönüş zaman modu ile çok daha hızlı yükleyebilecek, bu da sayfaların daha hızlı açılmasını sağlayacak.

TLS 1.3'ün geliştirilmesi yaklaşık 4 yıl aldı ve standarttan faydalanabilmemiz için sitelerin onu kullanmaya başlaması gerekiyor. HTTPS'ye geçiş aşamasının ne kadar hızlı olduğunu düşünürsek, TLS 1.3'ün vazgeçilmez bir standart olması için çok beklememiz gerekmeyebilir.

Önceki HaberHuawei P20 Ailesi Tanıtıldı! Sonraki HaberMozilla, Firefox'a Reklam Filtresi Ekleyecek
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER