İnterneti 'yiyen' YouTube değilmiş

İnterneti "yiyen" YouTube değilmiş

İnterneti 'yiyen' YouTube değilmiş

The Global Internet Phenomena Report from Sandvine'in (kısaca PDF) araştırması, internetin uçsuz bucaksız evreni hakkındaki verileri ortaya döktü. Dünya çapındaki 150 servis sağlayıcısında gelen rapora göre, indirim alanında video ve ek servisler yüzde 58 ile zirvede  bulunuyor.

Chrome ile Assassin's Creed keyfi

İnternet kullanımının yüzde 15'i Netflix kökenli. Netflix'i yüzde 13'lük payla HTTP temelli video akışları, entegre videolar ve diğer farklı video temelli uygulamalar takip ediyor. YouTube ise yüzde 11 ile üçüncü sırayı elde ediyor.

Netflix'in zirvede olması şaşırtıcı değil. Zira şirket, pek çok özel film ve 4K HD içerik sunuyor. Elbette Netflix, böylece korsanların da hedefi oluyor ve şirkete ait içerikler, bazı kişilerce internet çapında ücretsiz olarak dağıtılıyor. Rapora göre korsan paylaşım sitelerinin internet kullanımındaki payı yüzde 22 dolaylarında...

Videolar haricinde oyunlarda da büyük bir yükseliş söz konusu. Oyun sektöründe yeni bir çağa yaklaşıyor olabiliriz. Zira gelecekte, kişisel üst düzey donanımlara değil, ISP Gaming(İnternet Servis Sağlayıcı Temelli Oyunlar) türü yapımlara geçiş yapılacağının işaretlerini alıyoruz. Bu tür oyunlar tarayıcı üzerinden oynanabiliyor. Assassin's Creed serisi gibi performans canavarları bile, canavar PC'lerin değil, yüksek hızda internetin egemen olduğu pazara adım atmaya başladılar.  

Önceki HaberYeni iPad Pro, iPhone X Tasarımıyla Geliyor! Sonraki HaberAndroid'in Navigasyon Barına Veda Edin
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER