iOS 14'e bir yeni işlev daha

22 Haziran'daki çevrimiçi Apple WWDC etkinliğinde tanıtılmasını beklediğimiz iOS 14, yeni "tüm uygulamalar" ekranı, iPhone için yeni çoklu ödev ekranı gibi yeniliklerle gelecek.

iOS 14'e bir yeni işlev daha

22 Haziran'daki çevrimiçi Apple WWDC etkinliğinde tanıtılmasını beklediğimiz iOS 14, yeni "tüm uygulamalar" ekranı, iPhone için yeni çoklu ödev ekranı gibi yeniliklerle gelecek. Gelmesi olası bir diğer yeniliğin çağrı kaydetme olduğu ortaya çıktı.

Jailbreak topluluğunun eline geçen bir mühendislik resmi, telefon ve FaceTime aramalarını kaydetmeye karşın bir işlevin işaretini veriyor. Sızan ayar sayfasında "Sesli arama kaydetmeyi etkinleştir" adlı bir düğmenin bulunduğu gözleniyor. Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde ayrıca gelen, ayrıca de dışarı giden çağrılar otomatik olarak kaydediliyor.

Çağrı kaydolma işlevinin, iki tarafın rızasının bulunmadığı durumlarda, her ülkede ve bölgede hukuki olmadığı biliniyor. Bundan dolayı işlev, karşısında tarafın sesini ve görüntüsünü kaydedeceğiniz konusunda uyarmanızı istiyor. İşlevin aleyhinde tarafa tescil yapıldığına dair bir ses sinyali gönderip göndermediği ise bilinmiyor.

iOS 14'ün iOS 13'ü çalıştırabilen bütün cihazlara sunulması bekleniyor. Yeni sürümle birlikte diğer hangi yeniliklerin geleceği merak konusu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER