iPhone 12'de sorumluluk cihazı şoku

Apple'ın bu sene tanıtacağı iPhone 12'nin hangi özelliklere sahip olacağı bir süredir konuşuluyor.

iPhone 12'de sorumluluk cihazı şoku

Apple'ın bu sene tanıtacağı iPhone 12'nin hangi özelliklere sahip olacağı bir süredir konuşuluyor. Derhal ise Apple ile ilgili haberlerde ismini sıça duyduğumuz araştırmacı Ming-Chi Kuo, iPhone 12'nin kutusunda bir çok miktar cihazının bulunmayacağını söyledi.

Kuo, iPhone ile birikte gelenler arasında EarPods ve zor adaptörünün bulunmayacağını ileri sürüyor. Aynı bir veri, daha önceki bir raporda da ortaya çıkmıştı ve telefonun kutusunda yalnızca bir Lightning - USB Type-C kablosunun bulunacağı söylenmişti. İddialara kadar Apple, yeni 20 watt'lık sorumluluk cihazını ayrı bir aksesuar olarak satacak. Twitter'da sızdırılan (yukarıda) USB-C adaptör, şu anki 5W ve 18W adaptörlerin yerini alabilir.

Tahlilci, bu değişikliğin iPhone'a gelen 5G desteğiyle maliyetin artmasından kaynaklandığını düşünüyor. Işyeri, kulaklık ve yük cihazını kutudan çıkararak, önceki iPhone'un fiyat seviyesini korumaya çalışıyor. Kuo, bu aksesuarların iPhone ile gelmemesinin çevreye de katkıda bulunacağına inanıyor. Ancak şurası açık fakat yeni bir telefon aldıktan sonradan azıcık daha para harcamak zorunda kalmak, birçok kullanıcının o kadar hoşuna gitmeyebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER