iPhone'u, Apple olmadan da kırdılar

ABD Hak Bakanlığı, Apple'ı şifreleme çözme isteklerini yerine getirmediği için bir kez daha eleştirdi.

iPhone'u, Apple olmadan da kırdılar

ABD Hak Bakanlığı, Apple'ı şifreleme çözme isteklerini yerine getirmediği için bir kez daha eleştirdi. Adalet Bakanlığı, bir çift iPhone'u Apple'a lüzum kalmadan kırdığını daha önce açıklamıştı.

Başsavcı Bill Barr ve FBI direktörü Christopher Wray, pazartesi günü terörist Mohammed Saeed Alshamrani'nin sahip olduğu iki kilitli iPhone'a girebildiklerini söyledi. Alshamrani, aralık Florida'da ayında üç kişiyi vurmuş ve sekiz kişiyi yaralamıştı. Barr ve Wray'ın verdiği bilgilere tarafından Alshamrani'nin telefonundan elde edilen veriler, cinayetlerin El Kaide'nin namına yapılan bir terör eylemi olduğunu doğruluyor.

Barr ve Wray, kilitli ve şifreli iOS telefonlarına bir şifre kırma aracıyla girdiklerini doğruladı ve bunu FBI'ın çalışmalarına borçlu olduklarını söyledi. FBI'ın yeni nesil Cellebrite ya da Gray Key gibi Apple'ın firmware'indeki açıkları kullanan ya da giriş ekranına barbar kuvvet saldırısı düzenleyen bir araç kullandığı düşünülüyor.

Apple, kendisinden talep edilen parola çözme işleminin özel bir arkadaki kapı gerektireceğini söylemiş ve bunu yapmayı reddetmişti. Buna rağmen Apple, FBI'a Alshamrani'nin iPhone'larının iCloud yedeklerine erişim sağladığını ocak ayında açıklamıştı.

Buna karşın federallerin, istek edildiğinde şifrenin anında çözülüp kendilerine iletilmesini istediği anlaşılıyor. Bunun mümkün nedeni, Apple'ın güvenlik önlemlerini geçmek için aylarca uğraşmak ve vakit kaybetmek istememeleri.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER