İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİDROJEN ENERJİLİ ARAÇ TAKIMI HİDROİST’İ DUYDUNUZ MU?

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HİDROJEN ENERJİLİ ARAÇ TAKIMI HİDROİST’İ DUYDUNUZ MU?

Hidroist, HİDROjen ve İSTanbul kelimelerinin kısaltılmış hali olup, 2011 yılında kurulan ve hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışan bir yarış ekibidir. Ekip;  Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve İşletme bölümü öğrencilerinden oluşmaktadır.

Hidroist ekibi, 2012 yılından itibaren her yıl tasarladığı yeni bir araç ile Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na ve Shell Eco Marathon Yarışları’na katılmaktadır.

Başarılarımız:

 2012 SIGMA EN İYİ TASARIM ÖDÜLÜ

2013 HIDROIST –

2014 HIDROIST’14 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2015 HIDROIST’15 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2015 HIDRO1453 Avrupa 5.si

2016 REV.16 Avrupa 5.si

2016 REV.16 SHELL-ECO MARATHON TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ VE

2016  REV.16 TEKNİK İNOVASYON ÖDÜLÜ

2017 REV.17  SHELL-ECO MARATHON TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Şampiyon ekip Türkiye’de kazandığı bu başarıdan güç alarak uluslararası platformda ülkemizi temsil etmek amacı ile 2019-20 yılında Shell Eco-marathon Europe’a katılacaktır. Shell Eco-marathon verimlilik esaslı bir yarış olup bu yıl otuzdördüncüsü gerçekleştirilecektir. Avrupa’nın dört bir yanındaki 30 ülkeden 200’ü aşkın takımın katılımı ile gerçekleşen yarışlarda, genç mühendisler yakıt verimliliği adına yarışmaktadır. HİDROİST İngiltere’nin London,United Kingdom şehrinde 2-5 temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışa bu yıl tasarladığı ‘‘Şehir Konsepti’’aracı ile tüm gücüyle hazırlanmaktadır.

Verimliliğin esas olduğu bu yarışta Hidroist ekibinin en büyük avantajlarından biri araç gövdesini tamamen karbon fiberden üretmesidir. Üretim aşamasında vakum infüzyon yöntemini kullanan ekip, aracı kompozit malzemeler ile destekleyerek tamamen karbon fiber yapıdan üretmiş, ayrıca bir şase kullanmamıştır. Aracı ve araç parçalarını tümüyle kendileri tasarlayan öğrenciler, 3 boyutlu yazıcı teknolojisinden faydalanarak oldukça modern bir araç üretmişlerdir. Elektronik, Mekanik ve Sponsorluk ekiplerindeki genç mühendis adayı öğrenciler, büyük bir iş birliği ile atölyelerinde çalışarak geleceğin alternatif enerjili araç teknolojisine katkıda bulunmaktadırlar.

Farklı bakış açıları ve çözümlemeleri ile 2012 ‘ den bu yana başarılar yakalamış olup ülkemizin adını Avrupa ‘ da gururla taşımıştır.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER