Kaspersky'den kozmonotlara eğitim

Uzay araştırmaları ve keşif çalışmaları gelişmiş teknoloji ile ilerliyor.

Kaspersky'den kozmonotlara eğitim

Uzay araştırmaları ve keşif çalışmaları gelişmiş teknoloji ile ilerliyor. Bu nedenle bu endüstrinin korunması çok önemli. Günlük yaşantımıza yönelik bir siber saldırı yüksek maliyetli ve zararlı sonuçlara neden olabiliyor. Benzer tehditler uzay endüstrisine yöneltildiğinde ise sonuçlar çok daha vahim olabilir. Kaspersky kozmonotlara, kozmonot adaylarına ve endüstri profesyonellerine özel bir siber güvenlik eğitimi hazırladı.

5G ile neler değişecek?

Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) bünyesindeki üst düzey güvenlik uzmanları tarafından verilecek eğitimde siber güvenliğin temelleri öğretilecek. Bu eğitimle uzay keşiflerinin daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Eğitimde katılımcılar uzay endüstrisinde görülen farklı siber tehdit türleri, siber suçluların hedefleri ve çeşitli siber saldırı türleri gibi birçok konuda bilgi alacak.

Roscosmos (Rusya Federal Uzay Ajansı) tarafından Star City'de kurulan Gagarin Araştırma, Test ve Kozmonot Eğitim Merkezi; NASA (ABD), CSA (Kanada), ESA (Avrupa), JAXA (Japonya) ve daha birçok ülkenin uzay ajansıyla iş birlikleri yapan uluslararası bir eğitim tesisi.Kozmonotlar eğitimlerini bu merkezde tamamlıyor ve uluslararası uzay görevlerine gitmeden önce en önemli sınavlara burada giriyor.

"Uzay keşiflerinin başladığı zaman kurulan ve şimdi tüm dünyadan astronotları eğiten bu merkeze destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bilimsel gelişimin, insanlığın kesintisiz ilerlemesinin (yukarı ve dışarı!) bir parçası olmak heyecan verici." diyen Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky, sözlerini şöyle sürdürdü: "2012'de Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi'ni bir turla ziyaret etmiş, uzay seyahatine hazırlanan astronotların geçtiği benzersiz testler hakkında bilgi edinmiştim. Bu merkez kesinlikle insanlığın uzayı keşfi için olağanüstü önemli bir tesis."

Gagarin Merkezi 60 yıldır insanlı uzay keşiflerini destekliyor. Dünyanın insanlı ilk uzay uçuşunun öncüsü olan bu merkez; ilk kadın kozmonot, ilk uzay yürüyüşü ve uzay istasyonlarına düzenli uçuşlar gibi birçok başarıda önemli pay sahibi oldu. Merkezde kozmonotların seçimi, eğitimi ve tıbbi kontrolleri çeşitli simülasyonlardan meydana gelen benzersiz bir altyapıyla gerçekleştiriliyor. Bu simülasyonlar arasında merkezin santrifüj testi de yer alıyor. Burada kozmonotların artan hızlanmaya gösterdikleri tepki ve tolerans ölçülüyor. En zorlu testlerden biri olan santrifüjde kozmonotlar Dünya'dakinden çok daha yüksek seviyede yer çekimine maruz kalıyor.

"Bilgi güvenliği alanında bilinen lider bir şirket ile iş birliği yaptığımız için mutluyuz." diyen Gagarin Araştırma, Test ve Kozmonot Eğitim Merkezi Başkanı Pavel Vlasov, şunları söyledi: "Lider ve en iyisi olmak için yaptığımız benzersiz çalışmalar bizi birleştiriyor. Farklı alanlarda faaliyet göstersek de işimize gösterdiğimiz tutku, yeniliklere ve hedeflere ulaşma arzusu gibi ortak değerleri paylaşıyoruz. Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi'nin, Kaspersky gibi uluslararası bir şirketin desteği sayesinde insanlı uzay programlarında yeni ufuklara ulaşacağından eminim."

Geleceğe yönelik çalışmalarıyla tanınan Kaspersky, bilim ve uzay araştırmalarıyla ilgili girişimlere destek veriyor. Bu amaçla şirket 2016'dan beri Starmus festivalini destekliyor. Önde gelen bilim adamlarını, sanatçıları ve efsanevi uzay kaşiflerini bir araya getiren bu uluslararası bilim, sanat ve müzik festivali, yeni nesil dahilere ilham vermeyi amaçlıyor. İsviçre'nin Zürih şehrindeki ETH Zurih'te gerçekleşen Starmus festivalinin beşincisi, 29 Haziran 2019 tarihine kadar sürecek. Kaspersky, Monocle dergisiyle birlikte uzay ve siber güvenliğin geleceği hakkında bir podcast dizisi hazırlıyor. Podcast'leri bu adresten takip edebilirsiniz: https://monocle.com/radio/shows/a-giant-leap/.

Gagarin Araştırma, Test ve Kozmonot Eğitim Merkezi

Bir Roscosmos tesisi olan Gagarin Araştırma, Test ve Kozmonot Eğitim Merkezi, 59 yılı aşkın süre içinde kozmonotları uçuşa hazırlamak için benzersiz bir sistem kurdu. Modern bir teknik temel üzerine kurulu olan merkez yalnızca kozmonot eğitimi konusunda değil yeni neslin eğitimi alanında gösterdiği başarılarla da gurur duyuyor. Benzersiz Uzay Merkezi 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Okul çocuklarının, öğrencilerin ve gençlerin ilk ve profesyonel eğitimleri en son teknolojilerle düzenleniyor. Gagarin Araştırma, Test ve Kozmonot Eğitim Merkezi'nin ana faaliyetleri arasında insanlı uzay programlarına destek, uzay keşifleri ve uzay teknolojileri alanında araştırma ve geliştirme, ekiplerin eğitimi, yörüngedeki kozmonotların güvenliği, uzay uçuşlarından sonra kozmonotların rehabilitasyonu bulunuyor. Daha fazla bilgi için www.gctc.su adresini ziyaret edin.

Önceki HaberGalaxy Note 10+ Basın Görselleri Sızdı! Sonraki HaberGalaxy A50s Benchmark Sonuçları Ortaya Çıktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER