Kazım Karabekir'i Anma Töreninde Bakan Kurum'a '15 Temmuz' Tepkisi: 'Lütfen Buna Alet Etmeyin'

Kazım Karabekir'i Anma Töreninde Bakan Kurum'a '15 Temmuz' Tepkisi: 'Lütfen Buna Alet Etmeyin'

Kazım Karabekir'i Anma Töreninde Bakan Kurum'a '15 Temmuz' Tepkisi: 'Lütfen Buna Alet Etmeyin'

İstiklal Harbi komutanlarından Kazım Karabekir'i anma programında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı konuşma tepki gördü. 15 Temmuz'un, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Muharebesi'ne benzetilmesini eleştiren Karabekir'in torunu Ferhan Ayasbeyoğlu, 'Burada Kazım Karabekir hakkında konuşun. 15 Temmuz’la konunun bir alakası yok' ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum, Karabekir'i anma töreninde 15 Temmuz gecesi yaşananları Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Muharebesi'ne benzetti.

s-18eaa04a2987b49b4081c91289f6bdd96c8ac9Kurum konuşmasında şu ifadeleri kullandı:"İstiklal Harbi'nin ilk dakikalarından itibaren büyük bir ittifakla, dostluk ve kardeşlikle hareket ettiler ve milletimize bir vatan armağan etmek için canlarını dişlerine taktılar, geceyi gündüze azık ettiler. Bugün de ülkemize, o dönemin bir benzerini yaşatmak isteyenler var. Ülkemizi sıkıştırmak, bölmek isteyenler var. Tüm yolları, hatta darbeyi bile deneseler de başaramadılar, başaramayacaklar."

Salonda bulunan Karabekir'in torunu söz alarak Kurum'a tepki gösterdi: 'Karabekir'in ölümü hakkında konuşun.'

s-90db2641f01fef4f80d0d5cc0e23e0e227183cTörene katılanlar arasında bulunan Kazım Karabekir'in torunlarından Ferhan Ayasbeyoğlu, söz alarak Bakan Kurum'a "Bugün 15 Temmuz hakkında konuşmamanızı rica ediyorum. Yarın, öbür gün istediğinizi yapın ama lütfen buna alet etmeyin. Böyle bir konuşma yapılması benim kanıma dokunuyor." ifadelerini kullandı.Ayasbeyoğlu ayrıca "Az önce arkadaşınız da aynı konuşmayı yaptı, yeter, lütfen tekrarlamayın. Kazım Karabekir’in ölümü hakkında konuşun, Kurtuluş Savaşı ile bunu aynı kefeye koydunuz, Çanakkale ile koydunuz sesimi çıkarmadım, ama lütfen yeter. Kusura bakmayın." dedi.

Bakan ve Ayasbeyoğlu arasında yaşanan tartışma kameralara yansıdı

Bakan ve Ayasbeyoğlu arasında yaşanan tartışma kameralara yansıdı Bakan ve Ayasbeyoğlu arasında yaşanan tartışma kameralara yansıdı 5c4db258b61fc52652a29a41.jpgSalondaki dinleyiciler Bakan Kurum'a alkışlarıyla destek verirken, bazı vatandaşlar da "O torunuysa, biz de manevi torunuyuz." şeklinde slogan attı.
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2019, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER