Klavye kullanmanın püf noktaları!

Mesaj gönderirken, internetten alışveriş yaparken veya sosyal medyada paylaşım yaparken, zeki telefonda yaptığınız az daha her şeyde klavye kullanıyoruz.

Klavye kullanmanın püf noktaları!

Mesaj gönderirken, internetten alışveriş yaparken veya sosyal medyada paylaşım yaparken, zeki telefonda yaptığınız az daha her şeyde klavye kullanıyoruz. Eğer Samsung'un Galaxy zeki telefonlarından birini kullanıyorsanız bu telefonların klavyelerindeki özellikler bir uçtan bir uca akıllı telefon deneyiminizi kayda değer ölçüde artırabilirsiniz.

Galaxy S20 serisi veya Galaxy Z Flip akıllı telefonların yanı sıra One UI 2.1 ya da daha üstteki sürüm bir arayüze sahip herhangi bir Galaxy cihazda yer alan bu özellikler akıllı telefonlardaki etkileşimlerinizi kolaylaştırmak ve zenginleştirmek için tasarlanmış Samsung Klavye ile beraber sunuluyor. Hemen gelin hep birlikte bu özelliklere bakalım.

Hikayelerinize renk katın

Emojiler, çıkartmalar ve GIF'ler, akıllı telefonlardaki sohbetlerin ve etkileşimlerin az daha can damarı. Samsung Klavye'nin emoji ve çıkartma öneri özellikleri, sohbetlerinizin içeriğine yerinde içten simgeleri otomatik olarak bulmanıza takviye eder. Mesela "sevgi" kelimesini yazdığınızda, klavye tahmin penceresinde yürek emojisi gösterir. Çıkartma önerileri baloncuğuna bastığınızda, özellik Bitmoji ve mojitok'taki ilgili çıkartmaları öne çıkarır. Sadece üzerine tıklayarak emojiyi ya da çıkartmayı mesajınıza ekleyebilirsiniz.

Emoji ve çıkartma önerilerini etkinleştirmek için ayarlar üzerinden "Zeki Yazma'ya giriş yapın, ardından "Emoji öner" ve "Yazarken etiketler öner" seçeneklerini açın. "Yazarken etiketler öner" menüsüne girerek çıkartma kaynaklarınızı seçebilirsiniz.

Galaxy klavyesi, GIF ve çıkartma aramanıza da ihtimal tanır. Yapmanız gereken tek şey, arama çubuğuna bir anahtar sözcük yazmak; ardından hikâyelerinize renk katacak görüntüleri görebilirsiniz. Vasıta Çubuğunu Genişlet simgesine tıklayın, "Ara" seçeneğini seçin ve anahtar kelimelerinizi yazın. Özellik, farklı arama sonucu kategorilerini öne çıkarır.

Hem, arkadaşlarınızla paylaşacağınız kişileri, galerinizdeki görüntüleri, Netflix ve Spotify'daki içerikleri uygulamalar aralarında geçiş yapmadan aracısız olarak klavyede arayabilirsiniz. Bu arama işlevlerine Klavye Vasıta Çubuğundaki ilgili simgelere tıklayarak erişebilirsiniz.

Parola mi? Endişeye gerek değil

Samsung Klavye, internette alışverişleri ve web sitesine girişleri çabuk, basit ve güvenli ülkü getirir.Samsung Pass ile entegrasyonu sayesinde, banka bilgilerinizi, şifrelerinizi ve öteki kişisel bilgilerinizi klavyede güvenle saklayabilirsiniz. İnternette ödeme yapmak ya da bir web sitesinde oturum açılmak istediğinizde, Araç Çubuğunu Genişlet simgesine dokunun ve "Samsung Pass"i seçin. Özellik, parmak izinizi taradıktan daha sonra, banka hesap bilgilerinizi ve diğer kişisel bilgilerinizi gösterir. İhtiyacınız olan bilgiye tıklayın, otomatik olarak "Mesaj gir" kutusunda görünecektir.

Yeniden yazmayın, kaydırın

Herkesin başına gelebilir. Telefonunuzda işle ilgili bir e-posta yollamak üzereyken yanlışlıkla bir paragrafın tamamını silebilirsiniz. Zeki telefonunuzun klavyesinde Ctrl+Z komutu olmadığı için yapabileceğiniz tek şey paragrafı bitmiş kâğıda dökmek.

Ama Samsung Klavyede hataları düzeltmek çok kolay. Yalnızca klavye üzerinde iki parmağınızı sola veya sağa kaydırın, değişiklikleriniz geri alınır ya da tekrarlanır. Samsung Klavye ayrıca siz yazarken çevirmeni parmaklarınızın ucuna getirir. Bu nitelik Google tarafından desteklenir ve aracısız olarak kullandığınız uygulamada diller arasında tercüme ve geçiş yapmanızı sağlar.

Çeviri özelliğine erişmek için genişletilmiş vasıta çubuğundaki "Çevir" simgesine dokunun. sonra bir amaç dil seçin ve orijinal metni metin kutusuna girin. Çevrilen metin "Mesaj gir" kutusunda görünür.

Klavyeyi tamamen size özel ayla getirin

Zeki telefon kullanırken herkesin ayrı tercihleri var. İşte böylece Samsung Klavye ayrı kişiselleştirme seçeneklerine sahip ve bu sayede klavyenizi tümüyle size özel hale getirebilmenizi sağlar.

Örneğin çoğu kez hatalı kelimeler yazıyorsanız, yazmayı kolaylaştırmak için tuşları büyütmeyi deneyin. Genişletilmiş vasıta çubuğundaki "Klavye Boyutu" simgesine dokunarak tuşların boyutunu ayarlayabilirsiniz. Hem, sık kullanılan özellikleri hemencecik erişilebilir hale getirmek için simgelere uzun basıp sürükleyerek araç çubuğunu her yerde düzenleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER