Konya'da Köpeği Yakıp Çuvala Koydular: 'Bunu Yapan İnsanlar Toplatılsın'

Konya'da Köpeği Yakıp Çuvala Koydular: 'Bunu Yapan İnsanlar Toplatılsın'

Konya'da Köpeği Yakıp Çuvala Koydular: 'Bunu Yapan İnsanlar Toplatılsın'

Konya'nın Karatay ilçesinde sahipsiz hayvanları beslemeye giden bir grup hayvansever, çuval içerisine konulmuş ve yarısı yakılmış ölü bir köpek buldu. Hayvanseverler olaya büyük tepki gösterdi.

s-8a34b983dc3a357bc5a2bf48ec19492659a856 DHA'nın aktardığına göre, Konya'da geçtiğimiz perşembe günü kimsesiz köpekleri beslemeye çıkan bir grup hayvansever, yerde hareketsiz yatan bir köpek gördü. Köpeğin yanına giden hayvanseverler, köpeğin çuval içerisine konulmuş, yarısının yakılmış ve öldüğüne tanık oldu.

Köpeğin yanına giden hayvanseverler, köpeğin çuval içerisine konulmuş, yarısının yakılmış ve öldüğüne tanık oldu

Köpeğin yanına giden hayvanseverler, köpeğin çuval içerisine konulmuş, yarısının yakılmış ve öldüğüne tanık olduKöpeğin yanına giden hayvanseverler, köpeğin çuval içerisine konulmuş, yarısının yakılmış ve öldüğüne tanık oldu 5c7130b56037f0ce21a088c4.jpg

'Bunu yapan kendine insan diyen birileri'

s-7d286022c42773f044746db94fab7bbf9bae88 Duruma tepki gösteren hayvansever Züleyha Türksever, olaya ilişkin şu bilgileri verdi:
"O gün bir grup arkadaşla, sokak hayvanlarını beslemek için bölgeye gittik. Dönüşte bir köpeği yatarken gördük. Hasta ya da hamile olabileceğini düşündük. Yanına vardığımızda köpeğin bir kısmı yakılmıştı. Bunu yapan kendine insan diyen birileri. Hayvanı yakarak öldürmüşler. Hani diyorlar ya, 'çocuğumu kovaladı, bize saldırdı' diye. Öyle bir şey yok. Bu hayvanlar günahsız. Hayvanlar toplatılacağına bunu yapan insanlar toplatılsın."

Bu arada 24 Haziran seçimlerinde söz verilen hayvanları koruma yasasının, yerel seçim sonrasına ertelenebileceği belirtilmişti

Hapis Cezası Düğümü: Hayvana İşkence Yasası Yine Seçim Sonrasına Kalabilir
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER