Koronavirüs'e ilginç çözüm

Hollanda'daki bir restoran, Koronavirüs salgını esnasında insan-insana teması azaltmak için kullanacağı yeni robot garsonlarını tanıttı.

Koronavirüs'e ilginç çözüm

Hollanda'daki bir restoran, Koronavirüs salgını esnasında insan-insana teması azaltmak için kullanacağı yeni robot garsonlarını tanıttı. Associated Press'in söylediğine kadar Renesse kasabasındaki Royal Palace restoranındaki kırmızı ve beyaz robotlar, müşterileri karşılayacak, gıda dağıtımını yapacak ve bulaşıkları masalardan toplayacak. Az Önce isimlendirilmemiş robotlar, "merhaba ve güzel geldiniz" diyorlar ve ufak boyunluklar takıyorlar.

Royal Palace'ın sahibi olan aileden Leah Hu, robotların kendilerine muavin olduğunu belirtiyor: "Robotlar bize asistan oluyorlar. Lakin biz de ortadan kaybolmuyoruz. Biz halen buradayız. Bu endüstride daima insanlara ihtiyaç duyulacak."

Hollanda'daki restoranlar salgın döneminde aylarca kapalı kaldı ve acilen pek birçok, içeri alınacak birey sayısına yapılan sınırlamalar ile her tarafta açılmaya başlıyor. Robot garsonlar da, yemek dağıtımı ve masayı toplama konularında, Koronavirüs'ü kapamayacakları için muavin olacaktır. Ama bebek sandalyesini getirme gibi konularda müşterilere yardımcı olamayacakları da kesin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER