Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine rağmen, Dünya genelinde öyle fazla ülkede, salgının bundan böyle günlük yaşam üstünde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir gerçek.

Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine rağmen, Dünya genelinde öyle fazla ülkede, salgının bundan böyle günlük yaşam üstünde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir gerçek. Her ne değin bütün hayatımızı eve kapanarak geçirmemiz olası olmasa da, tedbir alınmadığında neler olabileceğini bildiren pek çok örnekle karşılaşmaya başladık bile.

Adı açıklanmayan iki kuaför, Covid-19 semptomlarını göstermelerine rağmen bir hafta her tarafında çalışmaya devam ederek, 100'den fazla müşterinin ve iş arkadaşlarının virüse maruz kalmasına sebep oldu. Olay ABD'nin Missouri eyaletinde, Great Clips kuaför salonunda, 12-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Hastalanan ilk kuaförün seyahat sırasında hastalandığı düşünülüyor.

sonradan Springfield-Greene County afiyet müdürlüğü tarafından yapılan bir yorumlama ile, aynı kuaför salonundaki ikinci bir kuaförün daha hastalandığı belirtildi. Doğrulanmış iki vakanın, toplamda yaklaşık 140 kişiyi hastalığa maruz bıraktıkları düşünülüyor.

Springfield-Greene County sağlık müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamaya tarafından, hasta olan iki kuaför de, müşteriler de yüz maskeleri kullanıyordu. Fakat bu bile, hastalığın bulaşmasını engeleyemedi.

Bu olay bize, tek bir işletmenin bile sadece bir hafta içerisinde o kadar fazla kişiyi riske atabileceğini göstermiş oluyor. Her ne değin işsizlik ve ekonominin durumu Dünya genelinde bütün ülkeler için ciddi bir sorun olsa da, ikinci bir mümkün salgın dalgasının sıhhat sistemlerini alaşağı edebileceği de unutulmamalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER