Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine karşın, Dünya genelinde o kadar çok ülkede, salgının bundan böyle jurnal hayat üstünde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir hakiki.

Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine karşın, Dünya genelinde o kadar çok ülkede, salgının bundan böyle jurnal hayat üstünde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir hakiki. Her ne kadar tüm hayatımızı eve kapanarak geçirmemiz mümkün olmasa da, tedbir alınmadığında neler olabileceğini gösteren o kadar çok örnekle karşılaşmaya başladık bile.

Adı açıklanmayan iki kuaför, Covid-19 semptomlarını göstermelerine rağmen bir hafta baştan başa çalışmaya devam ederek, 100'den pozitif müşterinin ve meslek arkadaşlarının virüse maruz kalmasına sebep oldu. Olay ABD'nin Missouri eyaletinde, Great Clips kuaför salonunda, 12-20 Mayıs tarihleri aralarında gerçekleşti. Hastalanan birincil kuaförün seyahat esnasında hastalandığı düşünülüyor.

sonradan Springfield-Greene County sağlık müdürlüğü kadar yapılan bir tanımlama ile, benzer kuaför salonundaki ikinci bir kuaförün daha hastalandığı belirtildi. Doğrulanmış iki vakanın, toplamda takriben 140 kişiyi hastalığa maruz bıraktıkları düşünülüyor.

Springfield-Greene County sağlık müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, hasta olan iki kuaför de, müşteriler de yüz maskeleri kullanıyordu. Fakat bu bile, hastalığın bulaşmasını engeleyemedi.

Bu olay bize, tek bir işletmenin bile sadece bir hafta içerisinde öyle çok kişiyi riske atabileceğini göstermiş oluyor. Her ne değin işsizlik ve ekonominin durumu Dünya genelinde bütün ülkeler için ciddi bir sorun olsa da, ikinci bir mümkün salgın dalgasının sıhhat sistemlerini alaşağı edebileceği de unutulmamalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER