Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine karşın, Dünya genelinde böylece çok ülkede, salgının artık günlük yaşam üzerinde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir hakiki.

Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün ciddi tehlikesine karşın, Dünya genelinde böylece çok ülkede, salgının artık günlük yaşam üzerinde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir hakiki. Her ne kadar tüm hayatımızı eve kapanarak geçirmemiz muhtemel olmasa da, önlem alınmadığında neler olabileceğini belirten öyle fazla örnekle karşılaşmaya başladık bile.

Adı açıklanmayan iki kuaför, Covid-19 semptomlarını göstermelerine karşın bir hafta boyunca çalışmaya devam ederek, 100'den artı müşterinin ve iş arkadaşlarının virüse maruz kalmasına sebep oldu. Olay ABD'nin Missouri eyaletinde, Great Clips kuaför salonunda, 12-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Hastalanan birincil kuaförün seyahat sırasında hastalandığı düşünülüyor.

sonradan Springfield-Greene County sıhhat müdürlüğü göre yapılan bir açıklama ile, aynı kuaför salonundaki ikinci bir kuaförün daha hastalandığı belirtildi. Doğrulanmış iki vakanın, toplamda yaklaşık 140 kişiyi hastalığa maruz bıraktıkları düşünülüyor.

Springfield-Greene County sağlık durumu müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, hasta olan iki kuaför de, müşteriler de yüz maskeleri kullanıyordu. Ancak bu bile, hastalığın bulaşmasını engeleyemedi.

Bu olay bize, tek bir işletmenin bile yalnızca bir hafta içerisinde pek fazla kişiyi riske atabileceğini göstermiş oluyor. Her ne değin işsizlik ve ekonominin durumu Dünya genelinde tüm ülkeler için önemli bir sorun olsa da, ikinci bir mümkün salgın dalgasının sıhhat sistemlerini alaşağı edebileceği de unutulmamalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER