Koronavirüs, oyunlara yaradı

Koronavirüs'ün yayılmasını yavaşlatmak nedeniyle Dünya genelinde sosyal uzaklık önlemleri ve katı karantina kuralları uygulandı; yumuşamalara rağmen halen de uygulanıyor.

Koronavirüs, oyunlara yaradı

Koronavirüs'ün yayılmasını yavaşlatmak nedeniyle Dünya genelinde sosyal uzaklık önlemleri ve katı karantina kuralları uygulandı; yumuşamalara rağmen halen de uygulanıyor. Öyle fazla kişinin evlerinden az kalsın çıkmamaları anlamına gelen bu önlemler ile yeni hobiler deneyen ya da uzun zamandır bekleyen konut projelerini tamamlayan şahısların epeyce fazla olduğu söylenebilir. Milyonlarca kişi de, kendilerini video oyunlarına vermiş durumda.

Bu süreç içerisinde Fortnite: Battle Royale ve Call of Duty Warzone gibi online savaş oyunları yaklaşık olarak daha önce görülmemiş oyuncu sayılarına ulaştı ve Nintendo'nun Animal Crossing: New Horizons oyunu gibi oyunlar da rekor satışlara imza attı. Telefonlara yapılan indirmelerde ise harcamaların arttığı görülüyor. Keza Twitch.tv akıntı sitesi üzerinde başkalarının oyun oynamasını izleyerek de toplam 10 milyon saat daha harcanıyor.

Bunun büyük bir kısmının, firmaların son on yıldır oyunlarına daha pozitif sosyal özellikler eklenmesi ile desteklendiği söylenebilir. Firmalar, insanları internet üzerinden beraber oynamaya, oyunlarını Twitch ve YouTube ile paylaşmaya ve oyunları, dijital bir toplanma noktası olarak kullanmaya teşvik ediyorlar ve hatta oyun içi konserler bile düzenleniyor.

Hükumetlerin Koronavirüs'ün yayılmasını yavaşlatmak için şehirleri, bölgeleri ve ülkeleri karantina altına alması ile beraber, bu dijital sosyal merkezler de seçim edilen yeni ortam olarak öne çıkıyor.

Wedbush Securities medya analisti Michael Pachter'in söylediği üzere "millet evde de olsa dışarıda da olsa yemek yemeye ve kendilerini eğlendirmeye devam edecekler. Restoranları kaybetmenin evde yemek yemek pişirmek anlamına geldiği gibi, sinemaların ve spor etkinliklerinin kaybı da daha fazla insanın Netflix'e ve oyunlara dönmesi anlamına geliyor."

Korona Günlerinin Yıldızı: Animal Crossing: New Horizons

Nintendo'nun Animal Crossing: New Horizons oyununun yayım tarihi, küresel krizin ortasına eşit geldi ve insanlar, bu dönemi atlatmak için oyunu kullanıyor gibi gözüküyorlar. Bu oyunda dijital bir adayı keşfederek, " vahanızı" kuruyorsunuz ve bir müze, karakteriniz için dijital bir kıyafet mağazası ve arkadaşlarınızla buluşmak için bir kamp alanı gibi seçenekleriniz bulunuyor.

Bu oyunun, heyecanlı aksiyonları ve destansı hikayeleri ile diğer büyük oyunlardan epeyce öbür olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bunun yerine millet, Animal Crossing'i doğum günlerini kutlamak, dijital randevulara gitmek ve hatta gerçek Dünya'daki sürümleri iptal edilen evlilik seremonileri için kullandıklarını söylüyorlar. Endüstriyi peşine düşüp takip eden GfK'nin söylediğine tarafından Birleşmiş Krallık'ta, 2013 yılındaki serinin bir önceki oyunu olan Animal Crossing: New Leaf'e göre minimum üç buçuk kat daha pozitif satış gerçekleşti. Ayrıca marka Japonya'da da yeni satış rekorları kırdı ve Famitsu, oyunun en azından son dört yılın en fazla satan yeni Nintendo oyunu olduğunu söyledi.

Hem, StreamElements tarafından toplanan verilerde görünene göre, oyun başında geçirilmeyen süre da öteki insanların oyunlarını izleyerek geçiriliyor. Amazon'un oyun izleme sızıntı hizmeti Twitch.tv'de jurnal izleme miktarı geçtiğimiz dönem içerisinde %31 artmış durumda.

Bu artışların oyun endüstrisi için daimi bir artma ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağını ise vakit gösterecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER