Koronavirüs'te yeni şüphe

Yeni tip korona virüsünün çocuklara genelde etki etmediğine inanılıyor, fakat İngiltere'den doktorlar, çocuklarda rastlanan bir inflamatuar sendromun COVID-19 ile ilişkisinin olabileceğini söyledi.

Koronavirüs'te yeni şüphe

Yeni tip korona virüsünün çocuklara genelde etki etmediğine inanılıyor, fakat İngiltere'den doktorlar, çocuklarda rastlanan bir inflamatuar sendromun COVID-19 ile ilişkisinin olabileceğini söyledi. Bu bahis, bir süredir gündemi meşgul ediyordu ve Afiyet Bakanı Fahrettin Koca'ya da konu ile ilgili bir soru geçtiğimiz günlerde iletilmişti.

Kawasaki Hastalığı Nedir? Kawasaki'nin Koronavirüs'le İlgisi Var mı?

Uzmanlar, çocuklarda COVID-19 ile ilgili ciddi rahatsızlıklara fazla nadir rastlandığını tekrarlıyorlar. Buna karşın İngiltere'nin Milli Sağlık Durumu Servisi (NHS), çocuklarda giderek artan sayıda "fazla sistemli inflamatuar" vakasına rastladıklarını söyledi. Bu çocukların sadece bazılarında COVID-19'a rastlandığı kaydedildi.

Vakalarda toksik şok sendromu ve Kawasaki hastalığına benzer belirtiler gözlendiği vurgulandı. Toksik şok sendromu, belirli bakteri türleri tarafından üretilen toksinlerin niçin olduğu hayatı korkutma eden bir durum iken Kawasaki hastalığı, kan damarı duvarlarında iltihaplanmaya niçin olan ve önemli durumlarda kalp hasarına niçin olabilen çocukluk çağında ortaya çıkabilen bir rahatsızlık.

The Guardian'a tarafından inflamatuar sendroma epeyce nadir rastlanıyor. İngiltere'de şimdiye kadar takriben bir düzine çocukta hastalığa rastlandığı belirtiliyor.

Kawasaki hastalığının nedeni bilinmese de, önde gelen teorilerden birine tarafından öteki virüsler hastalığı tetikleyebiliyor. bu nedenle uzmanlar, COVID-19 ile Kawasaki arasındaki muhtemel bağlantıyı şaşılacak olarak görmüyorlar.

gerçi iki rahatsızlık aralarında bir bağlantı olduğunu anlatmak için henüz fazla erken. Bu noktada uzmanlar, çocukların COVID-19'dan etkilenme olasılıklarının halen çok düşük olduğunu vurguluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER