Linux cephesinden önemli karar

Linux cephesinden önemli karar

Linux cephesinden önemli karar


Linux kernel bakım uzmanları iki seçenek arasında kritik bir seçim yapmak zorunda kaldı: Eski işlemcileri desteklemek ya da Linux'un kodunu hafifletmek. İkinci seçenek ile yola devam eden Linux 4.17 kernel'i bu sayede 500.000 satır kod tasarruf etti ve toplam 20.3 milyon kod satırına geriledi.

Bu yenilik ile beraber desteğin kesileceği işlemci yapıları ise şunlar: Blackfin, CRIS, FRV, M32R, Metag, MN10300, Score ve Tile. Linux geliştiricileri Unicore32 ve Hexagon yapılarının listede olmasa da riskte olduğunu belirtti ve ama bakım uzmanlarının bir sorun yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kernel geliştiricisi Arnd Bergmann, Linux Kernel Mailing List'te yayınladığı gönderide şunları yazdı: "Bu istek üzerine Blackfin, CRIS, FRV, M32R, Metag, MN10300, Score ve Tile yapı kodları ve sürücüleri kaldırılıyor. Eski bakım uzmanları ile birlikte çalışarak kod yorumumun doğru olduğundan emin oldum ve kullanılmayan kernel satırları olduğunu doğruladım. Bu portlarda çalışanların güzel hatıraları var, ancak şu an kimse tarafından kullanılmayan kodu bakımda tutmanın bir faydası yok."

Eski yapılara olan desteğin kesilmesi sadece kernel'in daha ufak hale gelmesine yardımcı olmakla kalmıyor, ayrıca daha az güvenlik açığı ve hatanın ortaya çıkmasını da sağlıyor.

Önceki HaberXiaomi Yeni Bir Oyun Telefonu Duyuracak

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER