Maaşı Kesilince 56 Yıldır Evli Olduğunu Öğrendi: 'Şoke Olmuş Durumdayım'

Maaşı Kesilince 56 Yıldır Evli Olduğunu Öğrendi: 'Şoke Olmuş Durumdayım'

Maaşı Kesilince 56 Yıldır Evli Olduğunu Öğrendi: 'Şoke Olmuş Durumdayım'

Hatay'ın İskenderun ilçesinde hayatı boyunca evlenmeyen 70 yaşındaki Siham Reyhani, SGK'ya babasından kalan emekli maaşını almaya gittiğinde şaşkına döndü. Reyhani'ye 14 başından beri evli olduğu, bu nedenle emekli maaşının kesildiği söylendi. Reyhani, hatanın düzeltilmesi için şikayetçi oldu. 

s-f7486dff59b299fe5ccf5beb1f2d8602234950 İHA'nın aktardığına göre, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Siham Reyhani (70), babasından kalan Bağkur maaşını almak için gittiği SGK'da maaşının kesildiğini, sebebinin ise 14 yaşından bu yana evli olması olduğunu öğrenince şaşkına döndü. 9 ay önce kendisi gibi hayatı boyunca hiç evlenmemiş olan kız kardeşi Gülseren Reyhani (61) ile birlikte gittiği İskenderun SGK Müdürlüğünde maaşının kesildiğini öğrenin Siham Reyhani geçen yıl temmuz ayında yaşadığı bu olayın ardından hukuk mücadelesi başlattı. Bağkur emeklisi babasından kalan maaşı kesilmesi sebebiyle maddi sıkıntı içine giren Reyhani, SGK'ya ve maaş aldığı bankaya baş vurdu. Ancak bir sonuç alamadı.

'Ne evliyim, ne çocuğum var"

s-2b6e06653cd5fc23b24eb05dfbccdb5efb17d2 Reyhani, evli göründüğü için maaşının kesildiğini öğrendikten sonra Nüfus Müdürlüğüne gitti. Burada All Kassem adlı bir Suriyeli ile Gaziantep'te 14 yaşından beri evli göründüğü söylendi. 6 kız 5 erkek 11 kardeş olduklarını belirten Reyhani, aile albümündeki anılarla dolu fotoğrafları göstererek 'Ne evliyim, ne çocuğum var, ne nişanlandım, ne sözlendim. Şok olmuş durumdayım, bu utanç verici bir durum. Ben namusumla evimde oturuyorum. Hiç mi Allah korkuları yok bunların." diyerek tepki gösterdi.

"Tam bir dolandırıcılık"

s-6a6575f5069fd9a86b8700073b2256d11e402c Kardeşi Gülseren ile birlikte, babadan kalma evlerinde yaşadıklarını belirten Reyhani, "Tam bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıyayım. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdum. Devlet yetkililerinden, beni bu durumda kurtarmalarını ve yardım etmelerini bekliyorum" dedi.Abisi Mehmet Reyhani de çok şaşkın olduklarını söyledi. Kız kardeşinin hiç evlenmediğini anlatan Reyhani, "Avukat işlemleri sürdürmek için Nüfus Müdürlüğünden güncel bir nüfus cüzdanı çıkardı ve bu cüzdanın ise evli olduğu kişinin soyadı üzerine çıkartıldı. Benim iki kız kardeşim hiç evlenmedi, ellerine erkek eli bile değmedi" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER