Madenciliğe özel ekran kartı mı?

Madenciliğe özel ekran kartı mı?

Madenciliğe özel ekran kartı mı?

Nvidia'nın kripto para birimi madencilerine yönelik bir ekran kartı çıkaracağına dair söylentiler ortalarda dolanmaya başladı. Bu sayede madencilerin oyun GPU'larını satın alarak fiyatları yükseltmesinin önüne geçilebileceğini düşünebilirsiniz ama biz sanıyoruz ki durum pek bu şekilde olmayacak.

Sızan bilgilere göre bu özel ekran kartının monitöre bağlamak için hiçbir görüntü çıkışı olmayacak, yani gerçekten sadece madencilere yönelik olacaklar. Kartın madencilik hash oranı Ethereum için 47MH/s, Monero için ise 879H/s olduğu söyleniyor.

2018031417371411191.jpgNvidia, Madenciliğe Özel Ekran Kartı Çıkarabilir!

Ama burada iki tane önemli sorun var. Birincisi, piyasada video belleği kıtlığı var ve bu tüm ekran kartlarını etkiliyor. İkinci sorun ise madencilerin yeniden satış değerinin yüksek olmasından dolayı hâlâ oyun ekran kartlarına yönelebilecek olması. Madenciliğe özel kartlar daha iyi madencilik performansı gösterebilse de, görüntü çıkışı olmayan bu kartları elden çıkarmak isteyen bir kullanıcı başarısız olabilir.

Tabii en önemli ve belirleyici olacak etkenlerden biri de fiyat. Bu senenin sonlarına doğru bellek kıtlığı azalırsa, madenciliğe özel kartların daha fazla şansı olabilir.

Önceki HaberAndroid'in Yıllık Raporu İşe İyi Yanından Bakıyor  
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER