Markalar bir fontta buluştu!

Markalar bir fontta buluştu!

Markalar bir fontta buluştu!

Hello Velocity adında bir dijital stüdyo, herkes tarafından bilinen ünlü markaların logolarını tek bir fontta topladı. Logonun ismi de bir hayli akıllıca: Brand New Roman.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Söz konusu stüdyonun amacı, "insanları düşünmeye sevk eden internet deneyimleri oluşturmak". Bu noktada stüdyo, Brand New Roman'ın "tüketim çılgınlığı üzerine net ve akıllıca bir mesaj" olduğunu savunuyor.

Bu fontu kullanmaya başladığınızda ise klavyenizde bastığınız herhangi bir harf, o harf ile bağlantılı bir markanın logosunu ekrana yansıtıyor. Örneğin küçük a, Amazon'u, sıfır rakamı ise Target'in logosunu ekrana getiriyor.

Sonuç olarak klavyenizde hangi harfe basarsanız basın, yüksek ihtimalle ekrana çıkacak olan markaya oldukça aşina olacaksınız, bu ise Hello Velocity'nin iddiasına destek veren bir durum. Belli ki, bu şirketlerin hepsi düşüncelerimizin ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Hello Velocity'nin vermek istediği mesaj yoruma açık bir konu. Ancak bu fontu indirmek isterseniz acele etmenizi öneririz, zira bütün bu dev şirketlerin avukatları bu fontu -ve haliyle üzerindeki fikri mülkiyet haklarını- barındıran web sitelerine fikri mülkiyet ihlaline dair mahkeme kararnamelerini göndermeye başlayacaklardır.

Önceki HaberÇocuklar YouTube'da Ne Kadar Vakit Geçiriyor? Sonraki HaberAppledan Her Zaman Açık Akıllı Saat Ekranı Patenti
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER