Maskeli ve maskesiz aksırık testi

Dünya genelinde koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan sıkı önlemler gevşetiliyor.

Maskeli ve maskesiz aksırık testi

Dünya genelinde koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan sıkı önlemler gevşetiliyor. İşletmeler baştan açılsa da, normalleşme sürecine girilse de Koronavirüs hala bitmiş yok. Maske takmak bir iki ay öncesine tarafından önemsiz bir durum değil. Fakat maske takanların sayısı gitgide artarak azalıyor.

Araştırmacı Rich Davis, Twitter'dan maske takmanın ne kadar önemli olduğunu belirten bir testi yayınladı. Bilim insanı Davis, maskelerin solunum yolundan gelen damlacıkların ve bakterilerin yayılmasını büyük ölçüde azalttığını gösterdi.

test

davis

Not: Bu testte plakalar üstünde bakteri (virüs yok) varlığı, solunum damlacıklarında yer alan mikroplar için bir misal olması amaçlanmıştır. 

maskeli ve maskesiz

Sosyal Mesafenin Önemi 

"Mesafeyi korumaya ne dersin?

İkinci demo: Açık bakteri kültürü plakalarını 2, 4 ve 6 feet uzağa koydum ve 15 saniye her tarafında öksürdüm. Bunu maske olmadan tekrarladım. Bakteri kolonilerinin sayısında görüldüğü gibi, damlacıklar başlıca

6 ft = 182.88 cm

4

test 6

test 7

Doktordan harikulade maske deneyi Maske takmayanlar ceza ödeyecek Bu illerde maskesiz çıkmak yasaklanmış Spor yaparken maske güvenli mi?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER