MicroSD kart nasıl seçilir?

Bireysel ve kurumsal veri gizliliğinin yük arz ettiği bu dönemlerde depolama sorunları sebebiyle dokümanlar gönülsüzce de olsa kaybolabiliyor.

MicroSD kart nasıl seçilir?

Bireysel ve kurumsal veri gizliliğinin yük arz ettiği bu dönemlerde depolama sorunları sebebiyle dokümanlar gönülsüzce de olsa kaybolabiliyor. Bu noktada düşünce kartları, günümüzde artık fotoğraflar ve dokümanlar gibi önemli verilerin güvenli bir şekilde saklanması için olmazsa olmaz çözümlerden bir parça başına haline geliyor.

Kingston; android telefonlar, dronelar ve araç kameraları için ideal microSD kart seçmenin ipuçlarını paylaşıyor. A1, yüksek sağlamlık ve UHS-I Speed Grade 3 gibi ayrı terimlerle karşılaşılan bu kart tercih sürecinde dürüst terciler anıların ve kritik bilgilerin uzun yıllar saklanmasına ihtimal sağlıyor. Kompaktlık açısından çoğu cihaz microSD kart kullanımına yerinde olsa da microSD kartların büyük çoğunluğu iki form faktörü arasında kolayca geçiş yapılmasını karşılayan tam zirve bir SD adaptörle beraber geliyor.

Telefonlar için microSD kart seçimi;

Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın aktüel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi manâlı konular göz önünde bulundurulmalı. Kartların seçiminde bir öteki kayda değer konu ise başvuru formu hızı sınıfı. A1 ve A2 almak üzere seçeneği bulunan bu sürat sınıfı saniyede megabayt cinsinden bir zihin kartının en az yazma hızını temsilcilik ediyor ve cep telefonlarında etraf dosyaları ve uygulamaları saklamak için kullanılabilecek azami hıza ulaştırıyor.

Drone'lar ve Vasıta kameraları için microSD kart seçimi;

Araç kameraları için daha dayanıklı microSD kartlara gereklilik duyuluyor. Video dosyalarının üzerine yazılması nedeniyle hafıza kartlarının egzersiz kapasiteleri zamanla azalıyor. Dolayısıyla vasıta kameralarına yerinde ve performans dayanıklılığı daha yüksek olan kartların kullanılması gerekiyor. Bu durumun önüne geçmek için Kingston; bayağı bir microSD karta kıyasla üç kata kadar daha pozitif kayıt yapabilen High-Endurance microSD kartı ile uyarı çekiyor. Konu dronelara geldiğinde ise dronelara karşın microSD kartlar için herhangi bir belli standart bulunmuyor. Android telefonlar ve araç kamerası gibi cihazların yanı sıra dronelar farklı hafıza gereksinimlerine sahip oldukları için genelde 128GB kapasite ve UHS-I Speed Grade 3 okuma/yazma standartlarına sahip kartlar ideal bir çözüm olarak görülebiliyor.

Kingston Canvas Plus microSD kart serisi profesyonellere yeni bir perspektif kazandırıyor

Içten seçilen SD kart ile hayat içerisinde her operasyon kolaylaşıyor ve veriler güvenilir bir şekilde saklanıyor. Kingston birincil UHS-2 kartları olma özelliğine sahip ve yüksek okuma hızlarını destekleyen Canvas Plus microSD kart ailesiyle android telefonlar, dronelar ve zeki vasıta akmeraları için ideal çözümler sunuyor. Canvas Plus serisi; DSLR'lar, 4K/8K video prodüksiyonları, aksiyon kameraları, dronelar ve android cihazlar için yükseltilmişperformansıyla SD ve MicroSD kartlardaki yeni bir perspektif kazandırıyor.

SD ve microSD kartlardan oluşan Canvas Plus serisinde Select Plus, Go! Plus ve React Plus edinmek üzere 3 varyasyon bulunuyor. 2019'un son çeyreğinde Canvas Select Plus'ı piyasaya süren Kingston serinin yeni ürünleri olan Canvas Go! Plus ve Canvas React Plus kartları da yakın zamanda piyasaya sürdü. Sadece 4K/8K çekim yapabilen son teknoloji kameraları desteklemekle kalmayan React Plus ve MobileLite Plus ürünleri bununla birlikte UHS-1 ve geleneksel SD data yolu standartlarıyla düzenli olma özelliğini de taşıyor. Zorunlu hızları temin etmek için optimize edilen MobileLite Plus kart okuyucular tek olarak veya React Plus kartlarıyla birlikte paket olarak sunuluyor.

Canvas Plus kart serisi şunları sunuyor;

Canvas Select Plus :

Amatör Full HD ve 4K DSLR kameralar (SD) ve android mobil cihazlar için tasarlanmıştır. 100MB/s'ye varan Class 10 UHS-1 okuma hızlarına sahiptir. MicroSD, tabletlerdeki ve akıllı telefonlardaki iş akışını süratli gitmek için A1 uygulamaperformans sınıfını desteklemektedir. SD ve microSD'lerde 512GB'a varan kapasiteler bulunmaktadır.

Canvas Go! Plus :

4K UHD video çekimleri ve DSLR'ınızda süratli resim çekim modu için(SD) ya da 4K aksiyon kameraları ve dronelar için (microSD) idealdir. 170MB/s okuma, 90MB/s yazmaya varan Class 10 UHS-1 U3 sürat MicroSD yeni nesil tabletlerdeki ve zeki telefonlardaki meslek akışını süratli gitmek için A2 tatbik performans sınıfını destekliyor. SD ve microSD'lerde 512GB'a varan kapasite boyutları.

Canvas React Plus;

Profesyonel 4K/8K videolar çekmek ve endüstri standartlarındaki kameralarla yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmek için üst seviye UHS-2 performansına sahiptir. 300MB/s okuma, 260MB/s yazma (SD), 285MB/s okuma 165MB/s yazmaya (microSD) varan Class 10 UHS-2 U3 hıza ulaşabilir. Tabletler ve zeki telefonlardaki meslek akışlarını hızlandırmak için A1 uygulama performans sınıfını destekleyen ilk UHS microSD kart özelliği taşır. SD ve microSD'lerde 256GB'a varan kapasitelerde bulunabilir.

MobileLite Plus Readers:

İnanılmaz UHS-2 hızlarıyla, dosya transferi ve operasyon sürelerini kısaltmak ve iş akışı verimliliğini arttırmak için tasarlandı. USB 3.2 Gen 1 hızları ile UHS-1 kartlar için geriye doğru dönük ahenklilik sağlar. Kingston SD ve microSD kartlara en yerinde performans için tasarlanmıştır.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER