Microsoft'ta endişe veren sessizlik

Google'ın Android güncellemelerini Huawei'ye sunmayacak olması dünyada ses getirirken Microsoft'un benzer bir adımı Huawei'nin MateBook 14 gibi laptopları için atıp atmayacağı merak ediliyordu.Google, her adımınızı izliyor Microsoft'un Huawei laptoplara Windows güncellemelerini sunma.

Microsoft'ta endişe veren sessizlik

Google'ın Android güncellemelerini Huawei'ye sunmayacak olması dünyada ses getirirken Microsoft'un benzer bir adımı Huawei'nin MateBook 14 gibi laptopları için atıp atmayacağı merak ediliyordu.

Google, her adımınızı izliyor

Microsoft'un Huawei laptoplara Windows güncellemelerini sunmaması, kullanıcıların güvenlik açıklarına maruz kalması demek ve kulağa oldukça saçma geliyor. Ancak Google'ın ABD hükümetinin baskısına boyun eğmesinin ardından Microsoft'un konu hakkında sessiz kalması, benzer bir engellemenin gelebileceği endişelerine yol açtı.

Microsoft'a Huawei laptoplarda Windows 10 güncellemelerinin engellenip engellenmeyeceğini soran Techradar, endişeleri daha da artıracak şu cevabı aldı: "Paylaşacak hiçbir şeyimiz yok."

Bu cevap Microsoft'un Windows 10 güncellemelerini engelleyeceği anlamına gelmese de, firmanın cevap vermemesi endişeye yol açmaya yetiyor. Huawei'nin laptoplarının artık güncellenmemesi, bu cihazlar için çok olumsuz bir gelişme olacaktır.

Microsoft'un kendi kendine böyle bir karar alması pek mantıklı görünmüyor, ancak Huawei'nin bilgi sızdırabileceğine inanan ABD hükümetinin baskısıyla durum değişebilir.

Intel ve Qualcomm, Engele Katılıyor

Bu arada Intel ve Qualcomm gibi bazı büyük donanım üreticilerinin de Huawei ile artık çalışmayacakları ortaya çıktı. Bu durum eğer değişmezse, gelecekteki Huawei laptopları ciddi sorunların beklediğini gösteriyor.

Önceki HaberAlman Firma Infineon'dan Huawei Kararı  
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER