Microsoft, yine su altında!

Microsoft, yine su altında!

Microsoft, yine su altında!
Microsoft'un Su Altı Projesinde Yeni Aşama

Microsoft, 2016 yılında son derece cesur bir projeyi kamuoyunun beğenisine sunmuştu. Project Natick olarak adlandırılan proje, "su altında bir veri işleme  merkezi kurmak ve sunucu operasyonlarını su altında gerçekleştirmek" yönündeydi. Şirketin CEO'su Satya Nadella, ilginç tasarıya tam destek vermişti.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

İki yılın ardından, proje tam gaz devam ediyor. Satya Nadella, 31 Ekim-1 Kasım arasında düzenlenen "Future Decoded" organizasyonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Satya Nadella, "Nüfus merkezliklerine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan su altı sunucuların optimum düzeyde fayda sağladıklarını" savundu.

İlk deneysel uygulama Kaliforniya'da gerçekleşti. Kapsüller, denizin 10 metre altında konumlandırıldı. İskoçya'nın kuzeydoğusundaki Orkney'de de benzer bir test gerçekleştirildi.

Nadella, "Su geçirmez kapsüller hız ve verimlilik açısından büyük bir avantaj sağladığını" iddia etti. Basit bir karşılaştırma yapmamız gerekirse, karada inşa edilen sunucu merkezlerinin yapımı 2 yılı bulabiliyor. Ancak denizde konumlandırılan sunucu kapsüller 90 günde inşa edilip, yerleştirilebiliyor. Arazi konumuna göre bu işlem hızlandırılabiliyor. Nadella "Gelecekteki talepleri, su sayesinde çözmenin çok daha kolay olduğunu" savunuyor. 

Ünlü CEO'nun sözleri çarpıcı bir bulguya işaret ediyor. Nadella'nın son açıklaması şöyle:"Microsoft'un su altı sunucularından yararlanan ticari veri merkezi çözümlerini sunması an meselesi"

Önceki HaberFacebook Reklamları Bebeğini Kaybeden Anneyi Üzdü  
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER