Microsoft'tan 'çift ekranlı' patent

Microsoft'tan "çift ekranlı" patent

Microsoft'tan 'çift ekranlı' patent


Microsoft, geçtiğimiz günlerde Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden ilginç bir patent aldı. Patente ait görsellerde bir sonraki Surface cihazlarında görülmesi muhtemel oldukça ilginç bir tasarım yer alıyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Microsoft ve Apple gibi firmalar her ay birçok ilginç patente imza atıyor ve bunlardan birçoğu prototiplerde dahi kullanılmıyor ancak bu patent, firmanın çok konuşulan Andromeda cihazından bile farklı bir fikir olarak öne çıkıyor.

Patent, içinde bulunduğu cihazlarda birincil veya ikincil olarak kullanılabilecek reflektif bir ekranı öngörüyor. Patentte yer alan görsellerde Surface benzeri bir tabletin arka yüzünde "Metalik Yazma Yüzeyi" isimli bir alan tasarlanmış durumda.

Patentte sözü edilen bu yansıtıcı ekran, birçok katmana sahip olacak ve kapalı olduğu zaman tabletin arkasında bulunan metalik ve parlatıcı yüzeyden ayırt edilemeyecek. Ekran, gerekli olduğu durumda açılarak  cihazın arkasında bulunan yüzeyde görüntü oluşturulmasını mümkün kılacak. Bu ekranın kullanım amaçlarının arasında parmak veya dijital kalem ile birlikte kullanılmak ve tabletin arka yüzeyi üzerinde çizim yapma imkânı vermek gibi özellikler olabilir.

Patentte belirtilen teknoloji ilgi çekici, ancak bu ve bunun gibi çoğu ilginç patent, gerçek ürünlere aktarılmadan unutulabiliyor. Aynı zamanda ikinci bir ekranın gerçekten kullanışlı olup olmayacağı ise günümüzde hâlâ bir soru işareti. Microsoft'un yeni nesil Surface cihazlarının henüz yeni duyurulduğu göze alındığında bu teknolojinin gerçekleşmesi durumunda bile ancak oldukça uzun bir zaman sonra cihazlarımızda yer alabileceği söylenebilir.

Önceki HaberAsus, Yeni Robotu Zenbo Junior'ı Tanıttı!

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER