NASA disketleri buldu

NASA disketleri buldu

NASA disketleri buldu

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) 20. yılını kutlarken Avrupa Uzay Ajansı'ndan astronot olan ve şu an ISS'de bulunan Alexander Gerst, geride kalan senelerden bir hatıra gösterdi: Disketlerle dolu bir dosya.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Disketler, bir zamanların önemli veri depolama birimleriydi. Bugün sadece programların "Kaydet" düğmelerinde gördüğümüz disketler, artık bilgisayar tarihinden zamanı dolmuş bir sembol. Gerst ise bu bulgusunu Salı günü dünyayla paylaştı.

Gerst, ISS'te bir süredir açılmadığını düşündüğü bir dolap bulduğunu söylüyor. Disketlerden birinin üzerinde Windows 95 için Norton Utilities yazdığını, bazılarında ise NASA sembollerinin bulunduğunu görüyoruz. Birkaç diskette ise "Mürettebat Kişisel Destek Veri Diski" yazıyor ve bunların üzerinde Shep ve Sergei isimleri görünüyor. Bunlar muhtemelen Expedition 1 mürettebatından NASA astronotu William Shepherd ve Rus kozmonot Sergei Krikalev'e ait disketler.

Ortaya çıkan disketler, ISS'nin mirasının artık 20 yıla uzandığını gösteriyor. Teknoloji 20 yılda çok yol kat etse de, bazı kalıntıların hayatını sürdürmesi etkileyici.

Önceki HaberSamsung geleceği nasıl hazırlıyor? Sonraki HaberApple, Yapay Zeka Yolunda Silk Labs'i Satın Aldı
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER