NASA 'gülen yüz' buldu

NASA "gülen yüz" buldu

NASA 'gülen yüz' buldu

NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, kozmik bir yarasa gölgesinden bir kafatası ve çapraz kemikler nebulasına kadar pek çok farklı şey keşfetti. Bu yüzden de keşfedilen tüm ürkütücü görüntüler arasında dostça bir yüz görmenin güzel olduğu söylenebilir.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

NASA'nın sitesinde Cuma günü yayınlanan bu görüntü, gülen bir yüze benzeyen bir gökada oluşumu gösteriyor. Biraz dikkat edildiğinde, bir ışık yayının üstünde iki sarı küre görülebiliyor.

NASA'nın söylediğine göre "Aşağıdaki, yay şeklindeki gökada, yerçekimi ile mercek altına alınmış bir gökadanın karakteristik şekline sahip - ışığı, bize doğru gelen büyük bir nesnenin yanından geçerken şekil bozukluğuna uğramış ve esnemiş olarak görülmemektedir".

Gülen yüz, galaksi kümesi SDSS J0952 + 3434'te yer alıyor ve Hubble Uzay Teleskobu'nun Geniş Alan Kamerası 3 (WFC3) ile görüntülendi.

Bu görüntü, yeni yıldızların nasıl doğduğunu daha iyi anlamak için düzenlenen Hubble görevinin bir parçası olarak yakalandı. Yüksek güçlü WFC3 kamera, NASA bilim adamlarının yıldız oluşumlarını daha iyi inceleyebilmeleri için bu oluşumların yer aldıkları bölgeleri bulabilecekleri muazzam bir çözünürlüğe sahip...

İLGİLİ HABER Katlanabilir Samsung'tan haber var Önceki HaberMicrosoft Outings'le Karma Gerçeklik Hamlesi Yaptı  
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER