Nazlı Çiçek Gezginer Yaşam Savaşını Kaybetti: Minik Öykü Arin İçin Donör Olduktan Sonra Lösemi Teşhisi Konmuştu

Nazlı Çiçek Gezginer Yaşam Savaşını Kaybetti: Minik Öykü Arin İçin Donör Oldu Lösemi Olduğunu Öğrenmişti

Nazlı Çiçek Gezginer Yaşam Savaşını Kaybetti: Minik Öykü Arin İçin Donör Olduktan Sonra Lösemi Teşhisi Konmuştu

İzmir'de yaşayan 21 yaşındaki Nazlı Çiçek Gezginer'e kök hücre nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya donör olduktan 39 gün sonra lösemi teşhisi konuldu. Doğum gününde kemoterapi ile tanışan genç kız, tedavisinin sürdüğü Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde hayatını kaybetti.

Nazlı Çiçek Gezginer, tüm Türkiye'nin uygun ilik için seferber olduğu Öykü Arin için donör olmuştu

Donör Arayışı Sürüyor: İlik Nakli Bekleyen 3,5 Yaşındaki Öykü Arin Yazıcı İçin Yurt Dışında da Kampanya Başlatıldı - DHA'nın aktardığı habere göre, 21 yaşındaki Gezginer, donör olduktan sonra kendisinin de lösemi hastası olduğunu öğrendi. Hastaneye kulak ve boğaz ağrısı ile ateş şikayetleri ile giden genç kız, doğum günü olan 27 Şubat günü kemoterapi tedavisi görmeye başlamıştı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde tedavi altına alınan Gezginer'den bugün kötü haber geldi.

s-2fea3ab0c50e9416d92d6a6b4289e4a1d94b77

Gezginer'in yaşamını yitirdiğini kız kardeşi Müjdem Gezginer sosyal medya hesabında duyurdu...

Baba Sezginer donör olma çağrısında bulunmuştu

s-8d99afacc6c65995277867d012ce7dc08fd6cf DHA'ya konuşan ve kızı için donör çağrısında bulunan baba Ziya Gezginer, "Bunun yayılmasını, duyulmasını istememizin tek sebebi, insanların umut olmaları. Umut olup, sonuna kadar gideceklerse donör olsunlar. Çünkü Sağlık Bakanlığı’ndan açıklanan veriler, donörlerin yüzde 95’inin vazgeçtiğini gösteriyor. Siz donör olarak gidip imza atıyorsunuz, uyumluysa hasta yakınlarına 'donör, ilik bulundu' deniyor. Hasta hazırlanıyor, umutlanıyor. Belki de ölümü bekliyor. Kemoterapiden bıkmış, hastanede aylarca yatmış hastalar bunlar. Ama insanlar üç dakika, beş dakika canları acıyacak diye korkup vazgeçiyorlar" dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER