Neden herkes tuvalet kağıdı peşinde

Corona virüsü salgınıyla birlikte marketlerde ilginç bir durum ortaya çıktı: Tuvalet kağıdı almak için sıraya dizilenler ve boş tuvalet kağıdı rafları.Google IO, Sanal Olarak da YapılmayacakGoogle, daha önce Corona Virüsü nedeniyle çevrimiçi olarak yapacağını duyurduğu Go.

Neden herkes tuvalet kağıdı peşinde

Corona virüsü salgınıyla birlikte marketlerde ilginç bir durum ortaya çıktı: Tuvalet kağıdı almak için sıraya dizilenler ve boş tuvalet kağıdı rafları.

2020032212174925472.jpgGoogle IO, Sanal Olarak da YapılmayacakGoogle, daha önce Corona Virüsü nedeniyle çevrimiçi olarak yapacağını duyurduğu Google IO'yu bu sene tamamen iptal etti

Virüsten korunmaya çalışırken, üretiminde herhangi bir sorun yaşanmayan tuvalet kağıdı için kavga edenlerin hali ise oldukça düşündürücü. Sabun gibi birkaç ürünün karantina durumunda daha çok gerekebileceğini düşünüp, önceden satın almak bir miktar anlaşılabilir. Ancak virüs size bulaşsa da, muhtemelen tuvalete eskisinden daha sık gitmeyeceksiniz.

Firefox, "Eski Bir Dosta" Veda Etmeye HazırlanıyorChrome'un ardından, Mozilla Firefox da "eski bir dosta" veda etmeye hazırlanıyor

Bazı uzmanlar, bu davranışın sebebinin "strese bir karşılık vermek ve güvende hissetmek istemek" olduğunu söylüyor. Batıda yaşayanların birçoğu, tuvalet kağıdı olmadan temizlenmek zorunda kalmayı pek hoş görmüyor. Hastayken bunu yapmak zorunda kalmak ise insanlar için daha da endişe verici. Bunun yanında, yakın gelecekte tüm stokların tükeneceğine inanacak kadar ileri gidenler de var.

Elbette kafalarda kurulan bu düşünceler, delicesine tuvalet kağıdı depolamayı haklı çıkarmıyor. Muhtemelen saat başı tuvalete uğramanız gerekmeyecek, bu yüzden başkalarının alışverişlerine engel olmayı ve paniği bırakmanızda, sakin olmanızda fayda var.

Önceki HaberAcının izi yüzlerinde! Corona Virüs doktorlarından şaşırtıcı paylaşımlar... Sonraki HaberMicrosoft, Chrome ve Edge'de Yaşanan Takılarak Kaydırmayı Çözecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER