Netflix'e HOMEMADE koleksiyonu!

Netflix, dünyanın her yanından meşhur sinemacıların çektiği kısa filmlerden oluşan HOMEMADE içerik koleksiyonunu duyurdu.

Netflix'e HOMEMADE koleksiyonu!

Netflix, dünyanın her yanından meşhur sinemacıların çektiği kısa filmlerden oluşan HOMEMADE içerik koleksiyonunu duyurdu. Koleksiyonda, COVID-19 salgını sebebiyle evlerinde kalan sinemacıların karantina koşullarındaki deneyimlerini yansıtan duygu yüklü kısa filmler yer alacak. Yapımcılığını The Apartment Pictures (bir Fremantle grup şirketi) ile Fabula'nın üstlendiği HOMEMADE içerik koleksiyonunun amacı ise pandemi koşullarında sinemanın marifetli gücünü kutlamak.

Filmlerini yalnızca evlerindeki ekipmanları kullanarak çeken yönetmenlerin anlattığı hikayeler, jurnal yaşam hakkında dostça paylaşımlardan dağıtılmış türlerde kısa kurgu öykülere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor ve karantina sürecinin bambaşka ülkelerde yaşamları nasıl etkilediğine mercek tutuyor.

The Apartment CEO'su Lorenzo Mieli ile Fabula CEO'su Juan de Dios Larraín ve yönetmen Pablo Larraín, dünyanın her yanından sinemacıları projeye katılmaya misafir etme etti.

Kamera arkasından günümüzün farklı çizgilere sahip en başarılı sinemacılarından bazıları yer alıyor:

Ladj Ly (Les Misérables) – kısa film Clichy Montfermeil'de (Fransa) çekildi Paolo Sorrentino (The Great Beauty, The New Pope) – kısa film Roma'da (İtalya) çekildi Rachel Morrison (Black Panther, Mudbound) – kısa film Los Angeles'ta (ABD) çekildi Pablo Larraín (El Club, Jackie) – kısa film Santiago'da (Şili) çekildi Rungano Nyoni (Kuuntele: Iam not a witch) – kısa film Lizbon'da (Portekiz) çekildi Natalia Beristáin (She does anekdot want to sleep alone) – kısa film Mexico City'de (Meksika) çekildi Sebastian Schipper (Victoria, Roads) – kısa film Berlin'de (Almanya) çekildi Naomi Kawase (True Mothers, Sweet Bean) – kısa film Nara'da (Japonya) çekildi David Mackenzie (Hell or High Water, Outlaw King) – kısa film Glasgow'da (İskoçya) çekildi Maggie Gyllenhaal (The Kindergarten Teacher / The Honourable Woman) - kısa film Vermont'ta (ABD) çekildi Nadine Labaki ve Khaled Mouzanar (Caramel, Capernaum) – kısa film Beyrut'ta (Lübnan) çekildi Antonio Campos (The Devil All The Time) – kısa film Springs, New York'ta (ABD) çekildi Johnny Ma (Old Stone; To live to sing) – kısa film San Sebastian del Oeste, Jalisco'da (Meksika) çekildi Kristen Stewart (Clouds of Sils Maria / Come Swim) – kısa film Los Angeles'ta (ABD) çekildi Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham; Blinded by the light) – kısa film Londra'da (İngiltere) çekildi Sebastián Lelio (Gloria Bell, A Fantastic Woman) - kısa film Santiago'da (Şili) çekildi Belli Başlı Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone beygir Night; The Bad Batch) - kısa film Los Angeles'ta (ABD) çekildi

The Apartment CEO'su Lorenzo Mieli: "Bu projeyle milletlerarası kreatif topluluğa güçlü bir birlik ve dayanışma mesajı gönderiyoruz. Netflix'e ve tüm yönetmenlerimize bu çağrıya yanıt verdikleri ve böylesine karışık bir dönemde bile hepimizin heyecan verici, keşfedilmemiş yollarda ilerlemeyi deneyebileceğimizi gösterdikleri için teşekkür ediyorum."

Fabula CEO'su Juan de Dios Larraín: "Homemade, bir grup yönetmene ayrı şartlar aşağıda yaratıcılıklarını her yerde keşfetmeleri için bir çağrı oldu. Son derece demokratik bir proje çünkü mesele kaynaklarla değil, sinemanın zanaatkarlık yönüyle ilgili."

Yönetmen Pablo Larraín: "Hayranlık duyduğum kişilerle kastetmek için harika bir fırsat yakaladım. Kafalarımızın karmakarışık olduğu bu eşsiz günlerde, Netflix ve müthiş ekibi bir uçtan bir uca çalışmaya devam edebilmek de mucizevi bir şans oldu."

Netflix Orijinal Filmler Direktörü Teresa Moneo: "Başkalarının hikayelerini izlemek, yürekleri ve zihinleri açarak hepimizin daha bağlantılı olduğunu hissettirebilir. bu nedenle, bu sözde görünmeyen zamanlarda farklı çizgilerden sinemacıların oluşturduğu böyle inanılmaz bir toplulukla çalışmaktan ve bireysel hikayelerini dünyada çapındaki üyelerimize sunmaktan büyük memnun etme duyuyoruz."

Netflix, 30 Haziran 2020'den itibaren içerik koleksiyonunu dünya çapında yayınlamaya başlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER