Nevin Yıldırım Davasında Yargıtay, Müebbet Hapis Cezasının Onanmasını İstedi

Nevin Yıldırım Davasında Yargıtay, Müebbet Hapis Cezasının Onanmasını İstedi

Nevin Yıldırım Davasında Yargıtay, Müebbet Hapis Cezasının Onanmasını İstedi

Yargıtay, kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan şahsı öldüren Nevin Yıldırım hakkındaki müebbet hapis cezasının onanmasını istedi. 

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine yeniden yargılanan Nevin Yıldırım’ı müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme 'Haksız Tahrik İndirimi' Vermedi: Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldüren Nevin Yıldırım'a Müebbet -

Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onarsa Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası kesinleşmiş olacak.

s-de0b705c41d4af136afea29a84574683f2851a

Ne olmuştu?

s-adad7fa42467d50b90ce5fbca5479949688ac9 Isparta'nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 29 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla ve sistematik olarak tecavüz ettiğini söylediği 2 çocuk babası 35 yaşındaki N.G.'yi öldürdü ve başını bir çuvala koyarak, "İşte namusuma uzananın kellesi" diye köy meydanına attı. Olay günü 26 yaşında ve 24 haftalık hamile olan Nevin Yıldırım, “Ölsem de doğurmam" dediği bebeği doğurmak zorunda kaldı. Yıldırım, "tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.12 Ocak 2015 günü, davanın 13. celsesinde savcı Osman Çabuk, ilk iddianamesindeki sadece "canavarca hisle" ibaresini çıkartarak, "tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet" istemiyle mütalaa verdi.

İstanbul Feminist Kolektif'in çağrı metninden

s-f9f2b63b188921381056ab7207f5fe16089533 "Bu mütalaa,  '...köy halkı tarafından da Nurettin’le ilişkisinin konuşulması, Nurettin’in de istemesine rağmen Nevin’i yanında götürememesi üzerine, zor durumda kalan sanık Nevin’in, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak gayesi ile 2010 yılından beri rızası ile ilişki yaşadığı ve kendisinden hamile kaldığı Nurettin’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati' üzerine kuruldu.Mütalaadaki bu iddia, Nevin Yıldırım’ın medyadaki temsilini temelden değiştirdi: Olay ilk olduğu sırada 'Tecavüzcüsünü öldürüp namusunu temizleyen kadın' olarak onay gören Nevin, bir anda, evlilik dışı ilişki yaşadığı erkeği öldüren 'canavar kadın' olarak tasvir edilmeye başladı. Karısını öldüren erkek hakkında 'cinnet geçiren koca' gibi aklayıcı ifadeler kullanan medya, Nevin’e karşı aynı anlayışı göstermedi."

Mart 2015'te Nevin Yıldırım "kasten öldürme" iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

'Tecavüzcümü Öldürdüm' Diyen Nevin Yıldırım'a Müebbet Hapis Cezası... - İyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Mahkemede son sözü sorulan sanık Yıldırım şöyle konuştu:"Ben hiçbir şeyi gönüllü yaşamadım. Eğer gönüllü ilişki olsaydı öldürmez, onunla çeker giderdim. 2 yıldır çocuklarıma hasret yaşamazdım. Kimse ne böyle ölmek ne de öldürmek ister, pişmanım."

Yargıtay'daki 14 Eylül'de görülen temyiz duruşmasında 25 kadın avukat savundu.

Kendisine Tecavüz Eden Saldırganı Öldürmüştü: Yargıtay, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbet Hapis Kararını Bozdu - Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım hakkındaki tahliye taleplerini reddederken, yerel mahkemenin müebbet hapis cezası kararını bozdu.Nevin Yıldırım'ın davası 3 Ocak'ta yerel mahkemede yeniden görülmeye başlandı. Avukatlar, bütün yargılama süreci boyunca Nevin Yıldırım'ın “Tecavüze uğradım” ifadesinin mahkeme heyeti tarafından hiç araştırılmadığını ve yerel mahkemenin kararını "Nevin tecavüze uğradığını söylemiyormuş gibi, gönüllü bir ilişki yaşadığına inanarak verdiğini" söyleyerek mahkemenin sanık Yıldırım'ın beyanını araştırması için İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı bir rapor alınmasını talep etti. Savcı mütaalasında Nevin için müebbet talebini yineledi. Mahkeme heyeti Adli Tıp raporu ve tahliye talebini reddederek duruşmayı 21 Mart’a erteledi.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER