Niçin Hack'leniyoruz? İşte 4 neden!

Şirketlerin emniyet açıklarını bulma ihtiyacını kitle kaynak kullanımıyla seri ve saydam bir şekilde gideren BugBounter, şirketlerin karşılaşabileceği en maliyetli sorunlardan birisi olan siber saldırıların amacına ulaşmasını karşılayan etmenleri aktarıyor. İnsan hatası g

Niçin Hack'leniyoruz? İşte 4 neden!

Şirketlerin emniyet açıklarını bulma ihtiyacını kitle kaynak kullanımıyla seri ve saydam bir şekilde gideren BugBounter, şirketlerin karşılaşabileceği en maliyetli sorunlardan birisi olan siber saldırıların amacına ulaşmasını karşılayan etmenleri aktarıyor.

İnsan hatası göz önünde bulundurulmalı

Bütün çalışanlar hata yapabiliyor. Siber emniyet de hata yapılan alanlardan birisi. Yapılan her hatayla siber saldırganların sızabileceği bir alan açılıyor. Bazen bir güvenlik açığının yaması yapılırken farkında olan olmadan yeni bir açık yaratılabiliyor. Her ne dek sıkı bir şekilde denetleme edilen güvenlik araçları kullanılsa da şirketlerin insan hatasını göz önünde bulundurarak mümkün bir problemi çabuk bir şekilde tespit etmenin etkin yöntemlerini geliştirmesi gerekiyor.

Siber güvenlik uzmanlarının sayısı az

Günümüzde çoğu alanda çevikleşmiş savunma imkanı sunan gelişmiş siber emniyet sistemleri bulunuyor. Fakat bütün bu sistemler de kendi kapasiteleriyle sınırlı ekipler göre tasarlanıyor ve birisinin bu sistemleri uygulaması ve yönetmesi gerekiyor. bununla birlikte bu sistemlerin performansını en yükseğe dışında tutmak için zorunlu yetkinliğe sahip birey sayısı da eksik. Siber suçlular bu durumun bilincinde ve kuvvetsiz yönlerini çabucak keşfettikleri bu sistemlerin etrafından dolaşarak çıkar sağlamak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Siber suçlular bir adım önde

Siber güvenlik uzmanları, bütün açıkları yamama sorumluluğu ile sistemlerini saldırılara aleyhinde korumaya çalışırken, siber suçlulara sadece tek bir açık yetiyor. Yeterli zaman verildiğinde en güvenli sistemler bile gerekli yetkinliğe sahip siber suçlular tarafından istismar edilebilir. Bu yüzden şirketlerin raporlanan emniyet zafiyetlerine cevap verme ve açıkları yamama süresi de çok kayda değer.

BugBounter bu noktada bildirilen raporlara en fazla 2 gün içerisinde geri dönüyor, 3 gün içerisinde raporun doğrulamasını gerçekleştiriyor ve 30 gün içerisinde de yamasını tamamlıyor ve yama doğrulamasını yapıyor.

Siber dünyanın karanlık yüzünde olanlara karşın bilgi fazla kısıtlı

İşlemlerin insanların takip edebileceğinden çabuk bir şekilde gerçekleşiyor olması, siber dünyadaki en büyük zorluklardan birisi. Ağlarda yaşanan birçok şey kuytu kalabiliyor. Emniyet analitiği çözümlerinin bilinmesi gereken şeyleri göstermesi önemli, ancak şirketlerin henüz bilmediklerini öğrenmesi daha önemli.

Konuyla ilgili görüşlerini gösteren BugBounter Kurucu Ortağı Murat Lostar, şunları söyledi: "Siber saldırılara karşı şirketlerin siber güvenliğe yatırım yaparak kendilerini ve ellerindeki verileri koruması fazla kritik. Şirketler bu noktada mevcut siber emniyet çözümlerine ilave olarak yüzlerce ahlak hackerdan oluşan kitle kaynağı sayesinde yerinde maliyetle, güvenle ve tez sistemlerinin istedikleri alanını deneme ettirebiliyor ve her seviyedeki açıklar hakkında kapsamlı bilgiye sahip olabiliyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER