Nihat Hatipoğlu Sosyal Medya Günahlarını Açıkladı: 'Her 'Like'ın Hesabı Sorulacak'

Nihat Hatipoğlu Sosyal Medya Günahlarını Açıkladı: 'Her 'Like'ın Hesabı Sorulacak'

Nihat Hatipoğlu Sosyal Medya Günahlarını Açıkladı: 'Her 'Like'ın Hesabı Sorulacak'

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesine verdiği röportajda sosyal medyada haram olabileceğini düşündüğü davranışları açıkladı. 

DM'den yürümenin çirkin bir hareket olduğunu söyleyen Hatipoğlu, ahirette her 'like'ın hesabı sorulacak dedi...

'Sosyal medyaya yemek fotoğrafı yüklemeyin'

s-8e1a9bcd53b5d3bbfefd7a06a42054fffd68a6İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesinden Pınar Yıldız Yüksel'e verdiği röportajda, sosyal medyanın günahları olarak gördüğü davranışları açıkladı. Sosyal medyada yemek fotoğrafı paylaşmanın caiz olmadığını söyleyen Hatipoğlu, konuyla ilgili "Bir yemekte birkaç yüz lirayı birden harcayıp kalkanlar da var, o parayla bir ay geçinenler de. Temkinli olmamız gerekir. Daha özenli hesaplar açabiliriz." dedi.

'Ahirette paylaştım ve beğenilerimizden dolayı sorgulanacağız'

s-b903fab419d3f7366943997b3e14ddb8d8fc9e'Ahiret aleminde hiç hesaba katmadığınız şeylerden dolayı sorgulanacaksınız' diye bir ayet olduğunu söyleyen Nihat Hatipoğlu, paylaşım ve beğenilerden ötürü herkesin dikkatli olması gerektiğini söyleyerek "Harama girmeyin, yanlış haber paylaşmayın, araştırmadan kişi hakkında yorum yapmayın. İftirayı paylaşmış olabilirsiniz. " dedi.Günahın sadece içki, kumar ve zina olmadığını söyleyen Hatipoğlu, 'Bir şeyi beğenirken 10 kez düşünün' dedi.

'DM'den yürümek çirkin bir hareket'

s-7afdcf11ac4e70004999bbece41ea09954b98bHatipoğlu, evli ve bekar erkeklerin beğendikleri kadınlara sosyal medyadan mesaj atması konusu ile ilgili olarak, "Çok çirkin bir hareket. Bir kadın evli ya da bekâr, bir erkek ona âşık oldu diyelim (zıttı da olabilir). Telefonunu bulup ona bir mesaj yazıp "Sizi seviyorum" dedi. Evli olana bunu atmaması gerekiyor. Bekâr olanı ise sevebilir, insanlar aşklarından sorgulanmaz ancak karşı taraf ben şu anda evlenmeyi düşünmüyorum dediğinde bu orada bitmeli. Ancak bu tek gecelik ilişki gibi teklifler haramdır." dedi.

'YouTuber olacağım derken günah işlemeyin'

s-7622ad7dfd142e4ac6bec6a1ba92c92dfc362dSosyal medya fenomenleri ile ilgili olarak, "Bir insan bunu meslek edinebilir, buradan çok da para kazanabilir ancak para kazanmanın da bir onuru ve haysiyeti olmalı. Para kazanırken başkalarının hakkına girmemeli. İnsanların, çocukların izlemesinin sakıncalı olacağı videolar paylaşmamalı. Bir insan hakkında olmayan şeyleri varmış gibi gösteren videoları paylaşmak Allah katında günahtır." uyarısında bulunan Nihat Hatipoğlu, 'üç arkadaşınızı etiketleyin' temalı çekilişler içinse, 'Sormadan etiketlemek başkasının hakkına giriyor' yorumunda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER