Nijeryalı fenomen hilekarn çıktı

Özel jetlerin, lüks saatlerin ve lüks hayatının fotoğraflarını paylaşan 2,4 milyon Instagram takipçisine sahip Nijeryalı fenomen, Dubai'de 350 milyon £'lık bir üçkâğıt ağı kurduğu iddiasıyla tutuklandı. FBI, 38 yaşındaki Raymond Abbas'ın dairesine etken düzenledi.  Bas.

Nijeryalı fenomen hilekarn çıktı

Özel jetlerin, lüks saatlerin ve lüks hayatının fotoğraflarını paylaşan 2,4 milyon Instagram takipçisine sahip Nijeryalı fenomen, Dubai'de 350 milyon £'lık bir üçkâğıt ağı kurduğu iddiasıyla tutuklandı.

FBI, 38 yaşındaki Raymond Abbas'ın dairesine etken düzenledi.  Baskında Nijeryalı fenomenin dairesinde takriben 30 milyon sterlin (Yaklaşık 255 milyon TL) ele geçirildi.

"Milyarder Gibi Görünüyordu"

Instagram yıldızının 'dünyanın her yerinden kurbanları cezbetmek için bir milyarder yaşam biçimi tanımlama ettiği' açıklama edildi.

Abbas ayrıca Avrupa, Amerika ve Nijerya'da üçkâğıt yapmakla suçlanıyor.

fenomen

Uyurken Baskın Düzenlendi

FBI, 38 yaşındaki Raymond Abbas'ın Dubai'deki dairesini uyurken bastı ve 30 milyon £'dan artı peşin para ele geçirdi. Işlem sırasında ele geçirilen birkaç telefon ve bilgisayarda iki milyon kurbanın e-posta adresleri bulundu.

Baskın esnasında lüks arabaların yanı sıra peşin para dolu valizler de ele geçirildi.    

Dubai Polisi "Şüpheliler, kurbanların kredi kartı bilgilerini aşırmak ve çalınan parayı aklamak için meşhur şirketler ve bankalar adıyla sahte web siteleri oluşturuyor ve denizaşırı mağdurları hedef alıyordu." dedi. 

fenomen 3

Adresleri Sosyal Medyadan Bulundu

Ayrıca aynı suçtan 12 birey daha yakalandı. Egemen, çeteyle ilgili soruşturma başladıktan iki ay sonradan gerçekleşti. Dedektifler, konumlarını takip etmek için sosyal medyayı kullandılar.  

fenomen 4

Uyarı! Sizinki de sahte olabilir! Yerli siber güvenlik hizmeti Eve kargo beklerken uyarı! Dolandırıcılardan yeni atak!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER