Nike yeni 3D ayakkabısını tanıttı

Nike yeni 3D ayakkabısını tanıttı

Nike yeni 3D ayakkabısını tanıttı

Nike'ın daha iyi performans ayakkabıları üretmek için 3D yazıcı teknolojisini kullanımı, bir sonraki mantıklı seviyesine ulaştı. Firma, bir performans ayakkabısı için 3D-yazıcı ile üretilen ilk tekstil ayakkabı üst kısmını tanıttı. Malzeme, temel olarak eritilmiş ve katmanlar halinde uygulanmış TPU ipliklerden oluşuyor ancak ürünün asıl önemli olan kısmının geometrisi olduğu söylenebilir. Nike, atletlerin verilerini kullanarak tekstillerin yapılarını belirliyor. Bunun sonucunda da özel bölgeler ve farklı kişiler için hızlı bir şekilde kişiselleştirilebilen yüksek performans parçaları oluyor.

Flyprint, koşucu farkı olmadan daha önceki tekstillere göre daha hafif ve daha rahat hava alan bir ürün sözü veriyor. 3D yazıcıların doğal yapıları da standart kumaşlara göre çok daha az sürtünme direnci olması anlamına geliyor.

Teknolojinin kullanılan ilk örneğini ise 22 Nisan'da düzenlenecek Londra maratonuna katılacak olan Kipchoge'un ayaklarında görebileceğiz. Bu ayakkabılar, 10 gram daha hafif (bu kategori için oldukça büyük bir fark) olmalarının yanı sıra koşularda yavaşlatıcı etkiye sahip olabilecek suya karşı da dayanım gösteriyorlar.

Eğer şanslı isimlerden biriyseniz, bu ayakkabılardan birini satın almanız da mümkün olacak. Nike, maraton haftası boyunca yeni Flyprint ayakkabılarının sınırlı bir sürümünü Londra'da Nike App aracılığı ile satışa sunacak...

Önceki HaberYavaş Harici Disk, Windows 10'da Nasıl Onarılır?  
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER