Nintendo'nun hedefi büyük

Nintendo'nun hedefi büyük

Nintendo'nun hedefi büyük

Tatil dönemi Sony, Microsoft ve Nintendo için her zaman zorlu bir dönemdir - ancak son çeyrek finansal raporlara göre, Nintendo'nun Mart 2019'dan önce 15 milyondan fazla yeni Nintendo Switch konsolu satılacağını iyimser bir şekilde tahmin etmesi ile beraber, durum ilk başta tahmin edilenden bile daha karmaşık olabilir gibi gözüküyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Konsol tedarikçisinin hazırladığı raporlar, şu ana kadar 22 milyondan fazla satan Nintendo Switch'in son altı ayda 5 milyon adetten fazla satıldığını gösteriyor. Öte yandan Sony, şu ana kadar satılan 86 milyon PS4 konsolu (PS4 Pro dahil) satışı ile 100 milyon üniteye yaklaştı.

Sony bu 100 milyon noktasını geçerse, PS4, şirketin en çok satan sistemlerinden biri olacak - PS3 (80 milyon konsol satışı) ve orijinal PlayStation (102 milyon konsol satış) geride kalacak. Bununla beraber, Nintendo Switch'in, şimdiden sadece 21 milyon ve 13 milyon adet satan önceki modeller Nintendo GameCube ve Nintendo Wii U'dan önde olduğunu gösteriyor.

Sony genel olarak satılan toplam konsollar açısından daha yüksek bir konumunu korurken, Mart ayında sonlanan mali yılın bitiminden önce kimin daha fazla konsol satabileceğini görmek için ciddi seviyede rekabetçi bir Kara Cuma (Black Friday) yarışı olabilir.

Sony, yıl sonuna kadar 17.5 milyon adet satmayı umarken, Nintendo biraz daha iddialı gözüküyor - önümüzdeki üç ayda 15 milyon konsol satmak küçük bir olay değil. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Nintendo geçtiğimiz yıl bu dönemde sadece 7 milyon adet satmıştı.

Bu yıl, Nintendo yaklaşan oyunların ve paketlerin satışlara yardımcı olacağını ümit ediyor: Pokemon Let's Go, Pikachu! ve Let's Go, Eevee! 16 Kasım'da satışa sunulacak ve Super Smash Bros Ultimate 7 Aralık 2018'de piyasaya sürülecek. İkinci oyun, yılın en büyük iki satış gününü (Black Friday ve Cyber Monday 2018) kaçırmış olacak ancak oyunun popülaritesi Nintendo'nun hızını korumasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABER Nintendo'nun Wii-GameCube hayali Önceki HaberKorsanlar Facebook yazışmalarını pazarladı! Sonraki HaberAcer H6502BD Projektör ile Evde 3D Sinema Keyfi
Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER